Share

Verstevigen

terug naar het overzicht met toepassingen

Vanaf ongeveer het 40e levensjaar begint er volumeverlies in de huid op te treden doordat de huideigen aanmaak van collageen- en elastinevezels vermindert. Zo verliezen we elk jaar 1% van ons collageen. Als gevolg hiervan verliest de huid haar stevigheid en krijgt de neiging om in elkaar te zakken en plooien.

Onder invloed van o.a. UV-straling, luchtverontreiniging, diëten, stress, levensstijl, medicijngebruik of hormonale veranderingen (o.a. menopauze) wordt dit proces nog eens versneld. Sterker nog: deze factoren hebben meer impact op de huid(verslapping) dan leeftijdstoename!
 
Verslapping doet zich meestal als eerste voor op bepaalde zones:
-       bovenste oogleden
-       onder de ogen en bij de mondhoeken
-       hals en decolleté
-       wangen/kaaklijn
 

Aanpak
De kwaliteit van het collageen is een van de belangrijkste troeven voor het behoud van een stevige huid. Kies dan ook voor producten die de aanmaak van collageen stimuleren of ondersteunen. Let hierbij op de volgende ingrediënten:

  • Glycolzuur: een van de belangrijkste en meest effectieve ingredienten voor huidversteviging. De pH waarde van glycolzuur is lager dan de pH waarde van de huid. Glycolzuur zet de huid bij aanbrenging daarom flink aan het werk: in de diepere huidlagen wordt de aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen (onderdeel van het bindweefsel) geactiveerd. Dit helpt lijntjes, rimpeltjes en littekentjes vervagen. Het merk Alpha-H heeft zich gespecialiseerd in producten met glycolzuur. Lees meer...
  • Peptiden: zij hebben het vermogen om de lichaamseigen collageenproductie na te bootsen. Bijv. matrixyl, te vinden in o.a. Liquid Gold Rejuvenating Cream en Liquid Gold Perfecting Daywear.
  • Antioxidanten: ondersteunen het collageen aangezien zij vrije radicalen helpen onschadelijk te maken (vrije radicalen vallen de celwanden aan en zorgen zo voor collageenafbraak). Groene thee, vitamine A (retinol), vitamine C en vitamine E bevatten hoge doses antioxidanten.
  • Daarnaast is het belangrijk de huid goed te blijven hydrateren en te beschermen tegen UV-straling.
 
Productadvies:
Het volledige assortiment van producten ter versteviging van de huid vind je hier.

Bijpassende producten

Firming Body Therapy

Firming Body Therapy

Hydrateert, stimuleert doorbloeding, anti-aging door vitamine A en E en glycolzuur en geeft een parelmoerachtige glow.

Liquid Gold - pH 2.5

Liquid Gold - pH 2.5

Wereldwijde bestseller! 4-in-1 want werkt als tonic, serum, moisturizer en exfoliant tegelijkertijd door o.a. 5% glycolzuur en de lage pH.

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Bodybutter met sterk hydraterende én anti cellulite werking met o.a. sheabutter, vitamine E en bijenwas.

Vitamin C Serum

Vitamin C Serum

Serum met vitamine C (de meest essentiële vitamine voor je huid), aangevuld met hyaluronzuur, druivenpit- en zoethout extract.

bekijk alle producten met de toepassing: Verstevigen

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps