Share

Tonics - Lotions

terug naar het overzicht met toepassingen

Het reinigen van de huid is het belangrijkste onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine; het smeren van een crème heeft immers geen enkel nut als de huid niet goed schoon is. Het gebruik van een toner wordt echter vaak ten onrechte verwaarloosd. Toch is het een waardevolle aanvulling op je cleanser. Waarom?
 
Neutraliseren pH waarde
Cleansers (en niet te vergeten het water waarmee deze worden verwijdert) veranderen de pH waarde (zuurgraad) van de huid. Een toner zorgt ervoor dat de pH waarde weer wordt geneutraliseerd. Een juiste pH waarde zorgt dat werkstoffen uit opvolgende serums beter hun werk kunnen doen en de natuurlijke huidbarriere intact blijft. Sommige cleansers van Alpha-H zijn 2-in-1; oftewel cleanser en toner in één. Ze zijn zodanig geformuleerd dat ze de pH waarde van de huid na het reinigen meteen weer neutraliseren. Wel zo handig, want dan hoef je geen aparte toner aan te schaffen of aan te brengen. Scheelt dus tijd en geld! Kies je voor een Alpha-H cleanser die geen 2-in-1 werking heeft, is de Moisture Boosting Facial Mist een hele fijne toner, die de huid meteen helpt hydrateren.
 
Verwijderen van de laatste restjes vuil, make-up en cleanser
Water spoelt de reinigingsmelk en evt. restjes vuil en vet meestal niet helemaal weg (zie ook hieronder); vooral in je haargrens, kaaklijn of bij de neusplooien blijven makkelijk sporen achter. Toners verwijderen deze laatste grondig en zijn dus de garantie voor een echt schone huid.
 
Hard leidingwater = trekkerig gevoel
Ook vanwege het in Nederland nogal ‘harde’ water is een toner geen overbodige luxe. Zeepresten lossen in hard water niet goed op en slaan samen met de mineralen uit het water (vooral kalk) neer op je huid. Dit kan een trekkerig gevoel achterlaten en de huid op den duur irriteren en uitdrogen. Een toner verwijdert de restjes, kalmeert en hydrateert en heft zo de irriterende werking van het harde water op.
 
Betere opname en waardevolle toevoeging van werkstoffen
Een toner zorgt ook dat de werkstoffen uit je crème hun werk beter kunnen doen: ze trekken makkelijker in op een vochtige huid. Je hoeft niet te wachten tot de toner is opgedroogd, als je je crème of serum direct aanbrengt op de nog vochtige huid worden de werkstoffen uit je toner “ingesloten”; dit komt de effectiviteit van de ingrediënten uit zowel je crème als toner alleen maar ten goede. 
De toner voegt zelf ook nog eens extra waardevolle voedingsstoffen toe aan de huid. Een goede toner bevat niet alleen kalmerende, hydraterende en antibacteriële ingrediënten, maar ook huid activerende  en voedende stoffen zoals antioxidanten en vitaminen.
 
Keuze & gebruik
Gebruik altijd een toner die is afgestemd op je huidtype/-conditie. Een voor je huid verkeerde toner kan leiden tot irritatie, een droge of juist vettere huid en zelfs tot puistjes. Klik hier om te kijken welke toner het best bij jouw huidtype past.
Tijd en/of geld besparen? Kies dan een 2-in-1: cleanser en tonic in één. Sommige merken, zoals Alpha-H, hebben 2-in-1 reinigers in hun assortiment. Deze zijn zodanig geformuleerd dat ze de functie van cleanser en tonic tegelijk vervullen. Wel zo handig!   
 
Tips:
  • Houd een wattenschijfje onder de kraan met lauwwarm water; knijp het overtollige water eruit en breng dan pas de toner erop aan. Dit zorgt dat het watje zich eerst volzuigt met water en dus al ‘verzadigd’ is. Het maakt je toner een stuk zuiniger in gebruik!
  • Het is geen enkel probleem als je meer dan 1 toner tegelijkertijd gebruikt. Aangezien alle toners dezelfde basisfunctie hebben, kan je huid er zelfs baat bij hebben; zolang je maar toners gebruikt die passen bij je huidtype en doen waar je huid behoefte aan heeft.
  • Voor de vette huid (of de vettere delen van de gecombineerde huid) kan het voldoende zijn om de huid te reinigen met alleen een tonic. Let wel: voor de wat drogere delen van de gecombineerde huid is dit echter niet genoeg, gebruik hiervoor wel een aparte reiniger.

Bijpassende producten

Moisture Boosting Facial Mist

Moisture Boosting Facial Mist

Ideaal als tonic na reinigen en/of om de hydratatie een boost te geven gedurende de dag.

Instant Facial - pH 3.5

Instant Facial - pH 3.5

Facial in een flesje! Hydrateert, boost de teint, egaliseert, matteert, verfijnt porien, verwijdert dode huidcellen en vermindert roodheid.

Triple Action Cleanser

Triple Action Cleanser

Zeepvrije, antibacteriële, hydraterende, kalmerende 3-in-1 gel cleanser met tijm, komkommer en aloe vera. Sulfaat-/parabeen vrij.

Clear Skin Daily Face Wash

Clear Skin Daily Face Wash

2-in-1 face wash met antibacteriële en ontstekingsremmende werking o.b.v. tea tree, eucalyptus, tijm en salicylzuur.

bekijk alle producten met de toepassing: Tonics - Lotions

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps