Share

Reinigen

terug naar het overzicht met toepassingen

Een mooie huid is een schone huid. Maar waarom moet je je huid nu eigenlijk dagelijks goed reinigen, liefst 2x per dag? Wat is belangrijk bij het reinigen en hoe reinig je het best?

Het nut van een goede reiniging
Het is niet alleen belangrijk om ’s avonds alle restjes vuil, talg, zweet, dode huidcellen en make-up goed te verwijderen voordat de nachtverzorging wordt aangebracht. Tijdens de slaap vinden er allerlei herstellende processen in de huid plaats. Hierbij komen afvalstoffen vrij die via de poriën worden afgevoerd. Daarom is het ook ’s ochtends zaak de huid goed te reinigen.   
Het aanbrengen van serums of (dag-/nacht)crèmes op een niet goed gereinigde huid is dan ook eigenlijk verloren moeite: de huid is dan niet in staat de werkzame stoffen uit deze producten op te nemen.
 
Hoe reinig je het best?
  • Reinig je gezicht 2x per dag; 's ochtends en 's avonds
  • Masseer de reiniger in de huid met ronddraaiende bewegingen (vergeet hals en decolleté niet!). Oefen niet teveel druk uit en zorg dat je de huid niet ‘verplaatst’. Verwijder het daarna met lauwwarm water.
  • Gebruik lauw/warm water; te warm of te koud water droogt de huid uit.
  • Beperk het gebruik van water. Door de samenstelling van ons ‘harde’ kraanwater lossen resten van je reiniger niet goed op; zij slaan samen met de mineralen uit het water (vooral kalk) neer op je huid. Reden waarom je soms na een zeep- en/of alcoholvrije cleanser toch een trekkerig gevoel kunt hebben. Gebruik van een toner heft dit effect op en verwijdert deze laatste restjes van de huid. Klik hier om meer te lezen over het nut van het gebruik van een tonic na je cleanser.
  • Gebruik geen cleansers met zeep en/of alcohol: zij verwijderen de huideigen beschermende vetten en drogen de huid onnodig uit.
  • Gebruik geen ruwe washandjes of handdoeken en dep de huid droog i.p.v. droog te wrijven. 
  • Schuimende (gel)reinigers zijn goed voor een huid die iets vetter is. De schuim zorgt ervoor dat het overtollige talg verwijderd wordt. Bij een droge huid is een reinigingsmelk aan te raden. Een reinigingsgel kan juist ervoor zorgen dat de huid nog droger wordt. Niet-schuimende reinigers (milks) zijn het mildst voor de huid.
  • Schaf altijd een op je huidtype/-conditie afgestemde reiniger aan. Klik hier om te kijken wat voor jou van toepassing is en welke reiniger hierbij wordt geadviseerd. Twijfel je nog aan je huidtype/-conditie, vraag dan advies aan een beautyspecialist of vraag het aan onze specialist.

Bijpassende producten

Micro Cleanse Super Scrub - pH 3.6-4

Micro Cleanse Super Scrub - pH 3.6-4

Microdermabrasie in een tube met glycolzuur, biologisch afbreekbare micro beads en cafeine.

Triple Action Cleanser

Triple Action Cleanser

Zeepvrije, antibacteriële, hydraterende, kalmerende 3-in-1 gel cleanser met tijm, komkommer en aloe vera. Sulfaat-/parabeen vrij.

Clear Skin Daily Face Wash

Clear Skin Daily Face Wash

2-in-1 face wash met antibacteriële en ontstekingsremmende werking o.b.v. tea tree, eucalyptus, tijm en salicylzuur.

Balancing Cleanser

Balancing Cleanser

3-in-1 cleanser: reiniging, tonic en make-up remover. Romige milk, rijk aan vitamine E en aloë vera, sulfaat- en parabeen vrij.

bekijk alle producten met de toepassing: Reinigen

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps