Share

Mannenhuid

terug naar het overzicht met toepassingen

De mannenhuid verschilt in een aantal opzichten wezenlijk van de vrouwenhuid:
-       bij mannen is de hoornlaag gemiddeld 25% dikker door een hoger gehalte aan testosteron, collageen, elastine en haarfollikels.
-       testosteron zorgt tevens voor een hogere talgaanmaak en dus vettere huid en evt. grovere poriën
-       de pH waarde (zuurgraad) is wat hoger
-       de mannenhuid heeft een sterkere verhoorning
-       een sterkere doorbloeding aan het huidoppervlak
-       baardgroei
 
Doordat de huid dikker is hebben mannen minder snel last van rimpels dan vrouwen. Daarbij hebben zij minder last van de hormonen die bij vrouwen na de menopauze de huidveroudering versnellen. De mannenhuid is echter veel gevoeliger dan de vrouwenhuid voor externe invloeden zoals roken en zonlicht; zij kunnen de veroudering alsnog versnellen.
 
Door alle bovengenoemde kenmerken heeft de mannenhuid meer kans op uitdroging, rimpelvorming, onzuiverheden of acne en/of rode adertjes (couperose). Ook hebben mannen sneller last van een geïrriteerde huid door het vele scheren.
 
Unisex of ‘for men only’?
De meeste verzorgingsproducten zijn in principe gewoon geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Producten die speciaal voor de mannenhuid op de markt worden gebracht bevatten inhoudelijk gezien meestal niet specifiek andere, speciale(re) werkstoffen of doseringen. De mannenhuid heeft (net als de vrouwenhuid) gewoon producten nodig die passen bij de huidconditie en het huidtype, en daarin zitten bij mannen onderling net zoveel verschillen als bij vrouwen.
 
Wel is het zo dat mannen vaak niet zo gecharmeerd zijn van geparfumeerde producten of vrouwelijk uitziende verpakkingen. Daarom is een merk dat vrij is van (kunstmatige) geurstoffen, zoals bijv. Alpha-H, in principe geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook de Beluga lijn van Natura Siberica is bij veel mannen favoriet.
 
Verzorgingsadviezen en -tips
Een juiste productkeuze moet dus gebaseerd zijn op huidtype en –conditie en vooral gericht op het voorkomen van ingegroeide baardharen en uitdroging, het voorkomen en kalmeren van huidirritatie (i.v.m. het vele scheren), het vrijhouden van de poriën (i.v.m. de vettere huid kunnen er makkelijker mee-eters ontstaan) en het versterken van de haarvaatjes.
 
Om direct naar het overzicht met alle producten voor mannen te gaan, klik hier. Hieronder wat algemene adviezen en extra tips:
  • Daarnaast is het aan te raden 1x per week te exfolieren met een scrub of peeling.
  • Soms kan de huid wat trekkeriger of droger aanvoelen dan anders, bijv. in de winter. Geef je huid dan een kuurtje met bijv. het vitamine E serum.
  • Last van wallen, donkere kringen of gewoon (te) laat gemaakt? Absolute Eye Complex is een fijne oogcreme voor mannen. Leg 'm na een nachtje stappen even in de koelkast voor extra verkoelend effect.
  • Heb je veel last van onzuiverheden; kies dan voor producten die speciaal geschikt zijn voor de vette huid of acne. Lees hier meer over de vette huid; en hier over acne. Klik hier om direct naar het productadvies voor de vette huid te gaan. Klik hier om direct naar het productadvies bij acne te gaan.

Bijpassende producten

Gentle Daily Exfoliant

Gentle Daily Exfoliant

100% natuurlijk, micro-exfoliant (lysing) met gevriesdroogde enzymen uit papaja en ananas en zuiverend bentoniet klei.

Moisture Boosting Facial Mist

Moisture Boosting Facial Mist

Ideaal als tonic na reinigen en/of om de hydratatie een boost te geven gedurende de dag.

Liquid Gold Intensive Night Repair Serum - pH 3.5

Liquid Gold Intensive Night Repair Serum - pH 3.5

Intensief herstellend serum voor de nacht o.b.v. peptiden, vitamine A en B3, hyaluron- en glycolzuur.

Vitamin E Serum

Vitamin E Serum

Met 1% vitamine E. Anti-age, hydrateert, geneest en vermindert irritatie. Ideaal na operatie, laser of peelings, bij rosacea en littekens.

bekijk alle producten met de toepassing: Mannenhuid

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps