Share

Grove porien

terug naar het overzicht met toepassingen

Poriën zijn openingen in de huid die nodig zijn om het talg en zweet uit de huid naar de oppervlakte te brengen. Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter en dus meer zichtbaar worden. De 2 belangrijkste oorzaken van grove poriën zijn:

  • verlies van collageen (door bijv. zonschade en het ouder worden). De huid wordt slapper met niet alleen rimpels tot gevolg; ook de poriën kunnen daardoor uitzakken.
  • verstopte poriën; door bijv. make-up of een verhoogde talgproductie (vette huid, acne). Grove poriën zijn dan ook vaak te vinden rond de neus en op de T-zone; met andere woorden: daar waar de huid wat vetter is.
  • aanleg
Zijn poriën eenmaal groter geworden, is het niet makkelijk ze weer te reduceren. Het is dus zaak om te voorkomen dat poriën wijder of groter worden.
 
Het is echter een illusie te denken dat huidverzorgingsproducten de poriën kunnen doen openen of sluiten. Een porie kan nu eenmaal niet van het ene op het andere moment van grootte veranderen. Producten met fruit- of salicylzuren kunnen echter wel helpen de poriën te laten samentrekken en dus minder te laten opvallen. Het merk Alpha-H is gespecialiseerd in producten met het fruitzuur glycolzuur, klik hier voor het complete assortiment.
Let wel: er zijn veel producten die claimen grove poriën te verminderen. Maar: als zij geen fruit- of salicylzuren bevatten werken ze niet of slechts tijdelijk; dit komt omdat ze zorgen voor opzwelling van de huid of door het gebruik van kleurpigmenten. Dat is niet alleen slecht voor je huid; ze pakken ook de oorzaak van de grove poriën niet aan en bieden dus geen echte oplossing.
 
Daarom hier (afgezien van het feit dat fruit- en salicylzuren belangrijk zijn) een aantal adviezen en nuttige wetenswaardigheden om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste producten.
 
Aanpak
  • Goed reinigen (ochtend en avond) is de basis: zo voorkom je dat vuil zich in de poriën ophoopt en ze vergroot. Gebruik producten (evt. met een milde of zwaardere dosis fruitzuren) die geschikt zijn voor jouw huidtype; bijv. de Liquid Gold Cleanser. Zeker bij een vette huid geldt: kies voor niet té agressieve (ontvettende) middelen aangezien zij de talgproductie alleen maar stimuleren, met nog grovere poriën tot gevolg. Klik hier voor meer informatie over de verschillende huidtypen en het bijbehorende productadvies. Een overzicht van alle verschillende reinigingsproducten vind je hier.
  • Geef je huid 2x per week een extra grondige reinigingsbeurt door te exfoliëren met een scrub of (fruitzuur)peeling of door het Liquid Gold Masker te gebruiken. Let wel: bij sommige huidtypen (bijv. vette of gevoelige huid) is het beter te kiezen voor een peeling ipv een scrub. Klik hier om te kijken wat voor jouw huidtype de beste optie is.
  • Kies bij grove poriën door verlies van collageen (door veroudering, zon) voor producten en ingrediënten die de collageenaanmaak stimuleren, zoals bijv. peptiden, vitamine C en retinol. Klik op de ingrediënten om te kijken welke producten uit onze shop deze werkstoffen bevatten.
  • Een huid met grove poriën heeft baat bij een kleimasker met diepreinigende werkstoffen, ingrediënten met een samentrekkende (adstringerende) werking en/of de eerder genoemde fruit- en salicylzuren en retinol; zij reinigen de poriën en stimuleren collageenaanmaak. Bij uitstek geschikt zijn bijv. het Liquid Gold Mask en/of Balancing & Pore Refining Mask.
  • Kies altijd make-up op waterbasis; producten op oliebasis kunnen de poriën verstoppen. Gebruik ook niet teveel make-up om onnodige verstopping te voorkomen. 
  • Ook bij grove poriën door overmatige talgproductie (vette huid, acne) is het gebruik van producten met fruit- (glycol-) en/of salicylzuren aan te raden. De zuren ruimen de overtollige talg en dode huidcellen op, waardoor zij de poriën niet langer kunnen verstoppen. Ook vitamine A (retinol) draagt hieraan bij. Klik op de ingredienten om te kijken welke producten deze werkstoffen bevatten.
  • Verder is het zaak om pukkeltjes en mee-eters met rust te laten. Laat het verwijderen over aan een schoonheidsspecialiste en ga niet zelf aan de slag; m.n. mee-eters kunnen resulteren in blijvend vergrote poriën.

Bijpassende producten

Balancing Moisturizer & Gentle Exfoliant - pH 3.5-3.8

Balancing Moisturizer & Gentle Exfoliant - pH 3.5-3.8

Hydrateert, stimuleert de huidvernieuwing, verheldert de teint en verfijnt de poriën.

Vitamin C Serum

Vitamin C Serum

Serum met vitamine C (de meest essentiële vitamine voor je huid), aangevuld met hyaluronzuur, druivenpit- en zoethout extract.

Micro Cleanse Super Scrub - pH 3.6-4

Micro Cleanse Super Scrub - pH 3.6-4

Microdermabrasie in een tube met glycolzuur, biologisch afbreekbare micro beads en cafeine.

Balancing & Pore Refining Mask

Balancing & Pore Refining Mask

Verfijnt porien, ontgift, repareert, egaliseert de teint met witte klei, lavendel, vitamine A en zink oxide.

bekijk alle producten met de toepassing: Grove porien

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps