Share

Eyes

terug naar het overzicht met toepassingen

De 1e kraaienpootjes worden meestal zichtbaar tussen ons 20e-30e jaar. Ze zijn dan nog nauwelijks zichtbaar, maar het begin is er. Waarom beginnen rimpels juist daar?
 
De huid rond je ogen is dunner dan de rest van je gezichtshuid, het bevat maar weinig bindweefsel. Daarnaast bevat de ooghuid  weinig sebumklieren. Daardoor is ze droger en dus kwetsbaarder. Bovendien is de huid daar meer dan gemiddeld beweeglijk; we knipperen zo'n 10.000x per dag, wrijven regelmatig in onze ogen en elke keer als we de gezichtsuitdrukking veranderen, beweegt de huid mee. Ook hierdoor ontstaan er sneller rimpels rond je ogen.
 
In het kader van “voorkomen is beter dan genezen” hier wat tips:
  1. Gebruik vanaf jonge leeftijd een speciale oogcrème en/of -serum. Liever geen gewone gezichtscrème: deze zijn vaak te vet voor de huid rond de ogen. Een te vette crème kan de rimpels juist accentueren. Oogcremes vertragen de veroudering en houden de huid zacht en soepel. Klop een oogserum of –crème zachtjes in met de vingertoppen, zowel op, onder als naast het oog. Niet wrijven: hierdoor schuift de huid teveel heen en weer, wat rimpels bevordert.
  2. Gebruik iedere dag een crème met een beschermingsfactor. Als je de huid iedere dag ook maar een kwartier onbeschermd blootstelt aan de zon, is dat bijna als een paar uur per week achter elkaar onbeschermd zonnen. Niet vergeten dus!
  3. Draag bij zonnig weer altijd een zonnebril. Dit voorkomt dat je je ogen als snel tot spleetjes samenknijpen tegen de zon. Deze beweging zorgt voor rimpelvorming. De bril beschermt de huid rond de ogen tegelijkertijd ook tegen schadelijke UV-straling.
  4. Reinig de ogen elke dag met een speciale oog make-up remover of een product dat zowel gebruikt kan worden voor het reinigen van de huid als ogen. Uitgelopen mascara- en oogschaduw resten zijn ronduit slecht voor de huid. Bij het reinigen niet boenen, en altijd 1 kant op bewegen om te zorgen dat de kwetsbare huid niet teveel heen en weer schuift. 
·      Slaap op een iets hoger kussen. Daarmee vookom je dat vocht zich ‘s nachts onder de ogen ophoopt en vochtwallen veroorzaakt.
·      Wrijf zo min mogelijk in je ogen. Hierdoor verschuift de huid en dit kan rimpels in de hand werken.

Klik hier voor alle oogproducten uit ons assortiment.

Bijpassende producten

Pink Squeeze - Lengthening & Conditioning (zwart)

Pink Squeeze - Lengthening & Conditioning (zwart)

Award winning mascara met ‘squeeze control’ en o.a. keratine, proteïnen, vitamine E en ginseng.

Absolute Eye Complex

Absolute Eye Complex

Hydraterend, ontgiftend, liftend oogserum; pakt ook kringen en wallen aan. Ideaal als oog make-up primer, voor mannen en rokers!

Purple Squeeze - Volumizing & Conditioning (zwart)

Purple Squeeze - Volumizing & Conditioning (zwart)

Award winning mascara met ‘squeeze control’ en o.a. keratine, proteïnen, vitamine E en ginseng.

Balancing Cleanser

Balancing Cleanser

3-in-1 cleanser: reiniging, tonic en make-up remover. Romige milk, rijk aan vitamine E en aloë vera, sulfaat- en parabeen vrij.

bekijk alle producten met de toepassing: Eyes

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps