Share

Doffe, vale en/of vermoeide huid

terug naar het overzicht met toepassingen

Onder invloed van allerlei factoren kan de huid grauw, dof en vaal worden. De huid geeft dan een vermoeide aanblik, straalt niet, tekent snel en is vaak wat verslapt.

Oorzaken
-       veel binnen zitten en/of airconditioning
-       ziekte of stress
-       vochttekort
-       teveel alcohol en/of roken (de bekende rokershuid!)
-       ongezonde voeding of een streng dieet
-       te weinig slaap
De huid heeft dan (tijdelijk) een slechte doorbloeding, gebrek aan vitamines en mist de energie om de huidfuncties goed uit te voeren.
 
Aanpak
De huid is een orgaan dat door een tekort of verkeerde voeding niet goed kan presteren. Het allerbelangrijkste is dus zorgen dat de huid alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt; zowel van binnenuit als van buitenaf.
 
Van binnenuit
Zeker als de oorzaak van de vermoeide, doffe huid (ziekte, stress, roken, ongezonde voeding) niet op korte termijn op te lossen is of verdwijnt, is het raadzaam de huid te voorzien van extra vitamines en mineralen via voedingssupplementen. meer over het belang van extra suppletie voor de huid….
Kies voor een goede multi, zoals bijv. Ultra Health, Daily Essentials of Radiance Formula. Klik hier voor het volledige assortiment nutricosmetics en nutraceuticals.
 
Van buitenaf
Kies voor producten die de huid voorzien van nieuwe energie, die de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Zij zorgen zo voor een frisse, stralende teint en glans. Let hierbij de ondergenoemde ingrediënten. Klik hier voor een volledig bijbehorend productadvies.
 
·      Antioxidanten:
Zij stimuleren de aanmaak en energieopname van de huidcellen en neutraliseren vrije radicalen; in het bijzonder alfa liponzuur, Q10, vitamine C, vitamine E, druivenpitextract en groene thee.
(hyper vitalizer cream, vitality mask, vitamin C serum, AlphaDerma CE)
 
·      Fruitzuren:
Verwijderen dode huidcellen die de teint dof maken. Nieuwe cellen komen aan de oppervlakte en geven de huid een frisse uitstraling.
(triple threat peel, triple threat cream, multi fruit cleanser, at home facial peel + clarifying kit)
 
·      Mineralen en sporenelementen
Zorgen dat vitamines effectief hun werk kunnen doen. Er blijkt echter vaak een tekort aan deze stoffen, waardoor de huid vermoeid raakt. In het bijzonder koper, ijzer, mangaan en/of magnesium.
(Skin Prep, earth cream)
 
·      Vetten en vocht
De doffe huid is vaak vet- en vochtarm. Vetten ondersteunen de hydratatie, elasticiteit en het zelfherstellend vermogen van de huid. In het bijzonder olijfolie, jojoba olie, argan olie en duindoorn olie.
(hydra repair capsules, complexion control, Radiance Formula)
 
Doen!
-       Goed en consequent reinigen (ochtend en avond): als je niet goed reinigt raakt de huid verstopt en krijgt een dof, vaal uiterlijk.
-       Exfoliëren: scrub de huid tweemaal per week of geef je huid 1x per week een fruitzuurpeeling (triple threat peel): vooral het laatste geeft je huid direct een zichtbare oppepper. Hou evt. het “exfolieer”proces doordeweeks op gang met de triple threat cream* als kuurtje bij een erg vale, futloze (rokers)huid.
-       Geef de huid na de peeling een aanvullend masker dat de huid weer energie geeft, bijv. het vitality mask.
-       Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een speciale behandeling om de huid op te peppen. Als je dit ondersteunt met de juiste producten voor thuisgebruik is je huid in no time weer glanzend en vitaal.
 
 
* = deze producten zijn in principe alleen verkrijgbaar via de emerginC beauty specialist; klik hier voor een salon bij jou in de buurt. Is er (nog) geen salon bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op.
 

Bijpassende producten

Liquid Gold Intensive Night Repair Serum - pH 3.5

Liquid Gold Intensive Night Repair Serum - pH 3.5

Intensief herstellend serum voor de nacht o.b.v. peptiden, vitamine A en B3, hyaluron- en glycolzuur.

Triple Action Cleanser

Triple Action Cleanser

Zeepvrije, antibacteriële, hydraterende, kalmerende 3-in-1 gel cleanser met tijm, komkommer en aloe vera. Sulfaat-/parabeen vrij.

Firming Body Therapy

Firming Body Therapy

Hydrateert, stimuleert doorbloeding, anti-aging door vitamine A en E en glycolzuur en geeft een parelmoerachtige glow.

Balancing & Pore Refining Mask

Balancing & Pore Refining Mask

Verfijnt porien, ontgift, repareert, egaliseert de teint met witte klei, lavendel, vitamine A en zink oxide.

bekijk alle producten met de toepassing: Doffe, vale en/of vermoeide huid

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps