Share

Cellulite

terug naar het overzicht met toepassingen

Vetopslag op dijen en billen is nog geen cellulite. Dat wordt het pas als bepaalde veranderingen optreden in het onderhuidse vet- en bindweefsel en afvalstoffen zich in de vetcellen gaan ophopen. De vetcellen worden steeds harder, net als het bindweefsel, dat daardoor ‘schotjes’ tussen de vetcellen vormen. Daartussen hoopt zich vocht op. Zo ontstaan de kenmerkende putjes en bobbeltjes.

Oorzaken en Aanpak
Erfelijkheid speelt een rol, net als hormonale veranderingen. Puberteit, pilgebruik, zwangerschap en overgang beïnvloeden de bloedsomloop, afvoer van afvalstoffen en de samenstelling van vetweefsel. Ook de leeftijd speelt een rol; hoe ouder we worden, hoe slapper en dunner het bindweefsel wordt.

Cellulite ontstaat niet van de ene op de andere dag en is altijd combinatie van factoren; het bestrijden ervan gaat dus ook niet over 1 nacht ijs. Als je cellulite recent is (minder dan een jaar) kun je er met een doeltreffende aanpak snel vanaf zijn. Zit het er al wat langer, dan zal het meer tijd en moeite kosten.

Hoe dan ook, het meest doeltreffend is de zaak op meerdere fronten tegelijk te bestrijden:
1. Verbeteren van de bloedcirculatie, vochthuishouding en stofwisseling zodat vochtophopingen en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.
2. Vrijmaken van ingekapselde vetten zodat deze kunnen worden afgebroken.
3. Stimuleren van de collageenaanmaak, hierdoor verbetert de kwaliteit van het bindweefsel.

Het is dus het meest effectief om deze 3 factoren tegelijk aan te pakken; zoek dan ook naar producten die je dat kunnen bieden, of een (betaalbare) combinatie daarvan. Door zowel van buitenaf als van binnenuit (gezonden voeding, ondersteunende suppletie) te werken biedt je jezelf de meeste kans op succes. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van producten die je kunt inzetten in de strijd tegen de ongewenste sinaasappelhuid. Klik hier voor het volledige anti-cellulite assortiment.

Van buitenaf:
Wat helpt, is smeren met een goede crème en goed scrubben, om o.a. de doorbloeding te stimuleren. Maar reken op minstens een maand voordat je resultaat begint te zien, zeker als je het niet combineert met bijv. extra lichaamsbeweging. Breng een cellulite creme voor een optimaal resultaat niet alleen 's ochtends en 's avonds aan, maar ook voor je gaat sporten!

Van binnenuit:
Uiteraard zijn gezonde eet- en leefgewoonten van essentieel belang voor het voorkomen of bestrijden van reeds aanwezige cellulite. Niet teveel suiker, koffie, alcohol en (dierlijke) vetten nuttigen (zo voorkom je dat gifstoffen zich vastzetten in het vetweefsel), veel water drinken (zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd), rook niet (dit verstoort de stofwisseling in de probleemzones en vernauwt de bloedvaten) en beweeg voldoende om de bloeddoorstroming te verbeteren.

Aangezien vetopslag en –inkapseling sneller plaatsvindt onder invloed van vrije radicalen, kan het slikken van (aanvullende) hoge doses antioxidanten het lichaam ondersteunen.

Bijpassende producten

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Bodybutter met sterk hydraterende én anti cellulite werking met o.a. sheabutter, vitamine E en bijenwas.

bekijk alle producten met de toepassing: Cellulite

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps