Share

Anti Aging

terug naar het overzicht met toepassingen

De mate waarin de huid verouderd is deels genetisch bepaald en hangt uiteraard samen met onze leeftijd. Vanaf ongeveer het 30e levensjaar wordt een aantal processen in gang gezet die gaandeweg zorgen voor een dunnere, kwetsbaardere, slappere en drogere huid.

Oorzaken lichamelijke veroudering
-       de productie van het aantal collageen- en elastinevezels neemt af; de huid verliest haar elasticiteit en stevigheid; met rimpels tot gevolg
-       het aantal en de werkzaamheid van de talgkieren vermindert; de huid wordt droger (vetarm)
-       de huid verliest langzaamaan het vermogen om vocht vast te houden; de huid wordt droger (vochtarm)
-       de celvernieuwing gaat langzamer (bij een jonge huid vernieuwen de cellen zich elke 27-30 dagen, bij een oude huid elke 40-45 dagen)
-       de opperhuid wordt dunner
 
Er zijn echter vele factoren die ervoor zorgen dat de huid sneller veroudert.
-       UV-straling en/of te weinig gebruiken van zonbescherming
-       Levensstijl (roken, drinken, voeding/gewicht, stress)
-       Menopauze (zie ook informatie over de rijpere huid en hormonale disbalans)
-       Ziekte en/of medicatie
 
Aanpak
Elke leeftijdsfase heeft zo zijn eigen kenmerken en bijbehorende tekenen van veroudering en daarom zijn eigen gezichtsverzorging nodig.
 
30+
Fijne lijntjes verschijnen, de eerste zonschade wordt zichtbaar en celdeling en aanmaak van collageen en elastine nemen langzaam maar zeker af. In tegenstelling tot een paar jaar geleden zijn avondjes doorzakken, weinig slaap of stress direct zichtbaar. meer over de 30+ huid en hoe deze het best te verzorgen... Klik hier om direct naar het volledige productadvies voor de 30+ huid te gaan.

40+
Fijne lijntjes zijn permanent en prominenter zichtbaar. De huid rond de ogen wordt minder elastisch en is zichtbaar slapper. Ook de celvernieuwing gaat een stuk trager dan voorheen. Hydrateren alleen is niet meer voldoende, kies voor producten die ook vetten toevoegen, de aanmaak van collageen en elastine stimuleren en de eerste rimpels opvullen. Blijf de huid beschermen tegen UV-straling en hou de celvernieuwing op peil door 1x per week een fruitzuurpeeling te geven. Klik hier om direct naar het volledige productadvies voor de 40+ huid te gaan. 
 
50+
Het oestrogeengehalte daalt, de eerste pigmentvlekjes ontstaan en de huid wordt droger, dunner en verliest onderhuids vetweefsel, waardoor rimpels zich verdiepen. Daaraast begint een extra versnellende verouderingsfactor een rol te spelen: de overgang. Ook de kans op pigmentvlekken wordt vanaf de overgang groter: hormoonschommelingen kunnen de melanocyten (grondstof voor pigment) verstoren, waardoor het pigment niet meer gelijkmatig wordt verdeeld over de huid. meer over de rijpere huid en hoe deze het best te verzorgen... Klik hier om direct naar het volledige productadvies voor de rijpere huid te gaan.

Bijpassende producten

Daily Essential Moisturizer SPF50+

Daily Essential Moisturizer SPF50+

Dagcreme met UVA/UVB SPF50+, vitamine E, aloe vera, bijenwas en silica. Laat geen wit waasje achter!

Absolute Eye Complex

Absolute Eye Complex

Hydraterend, ontgiftend, liftend oogserum; pakt ook kringen en wallen aan. Ideaal als oog make-up primer, voor mannen en rokers!

Vitamin A Serum 0.5%

Vitamin A Serum 0.5%

Met 0.5% vitamine A (retinol) de hoogst mogelijke dosering; voor aanpak van fijne lijntjes, pigment, littekens, acne, vale/verdikte huid.

Beauty Sleep Power Peel

Beauty Sleep Power Peel

Fungeert als nachtcreme, peeling en masker tegelijkertijd door o.a. 14% glycolzuur, 0.5% retinol, peptiden en papaja enzymen.

bekijk alle producten met de toepassing: Anti Aging

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps