Share

Acne

terug naar het overzicht met toepassingen

De talgklieren produceren sebum (vet); dit houdt de huid soepel en beschermt tegen uitdroging. Een teveel aan sebum verstopt de afvoergangen van de talgklieren en sluit ze af. Er ontstaan dan witte bolletjes of zwarte puntjes (mee-eters). Als de talgklieren gaan ontsteken ontstaan er rode plekken met gele kopjes erop (puistjes). In ernstige gevallen kunnen er grote, pijnlijke knobbels of abcessen ontstaan.

Oorzaken: 
  • Erfelijkheid: in de ene familie komt nu eenmaal meer acne voor dan in de andere.
  • Puberteit: door toename van mannelijke en vrouwelijke hormonen worden de talgklieren gestimuleerd om meer sebum aan te maken. Niet de hoeveelheid, maar vooral het verstoorde evenwicht tussen de hormonen onderling dragen ertoe bij dat je acne krijgt.
  • Hormoonschommelingen:
 onder invloed van de menstruatie, zwangerschap, de overgang of stress kunnen de hormoonniveaus in het lichaam verstoord raken met een vette(re) huid en acne tot gevolg. Zie ook: hormonale disbalans voor meer informatie en een bijpassend productadvies.
  • Bacteriën: op je huid zitten altijd bepaalde bacteriën. Bij een vet huidtype kunnen ze sneller een infectie veroorzaken. Goed reinigen (in ochtend en avond!) is dus essentieel; zo geef je bacteriegroei geen kans. Kies een reiniger speciaal voor de vetten/onzuivere huidtypen, deze zijn speciaal geformuleerd om de huid te helpen bacteriën onschadelijk te maken, de talgproductie te reguleren en ze ondersteunen het helingsproces van de huid. Bijv. Clear Skin Daily Face Wash.
  • Medicijnen: bepaalde medicijnen kunnen acne veroorzaken of verergeren zoals geneesmiddelen tegen epilepsie, kalmeringsmiddelen of cortisonecrèmes.
  • Verkeerde huidverzorgingsproducten en/of make-up: te vette (oliehoudende) crèmes of make-up kunnen de poriën van de huid verstoppen en zo acne veroorzaken of verergeren.

Aanpak en productadvies
Aanpak van acne vraagt tijd. Resultaten kunnen pas na 1 maand of langer worden verwacht; geduld en discipline zijn dus belangrijk. De juiste producten kunnen acne onderdrukken maar de ‘bron’ niet wegnemen. Kies niet meteen voor te agressieve middelen, zij kunnen een averechts effect hebben en de acne verergeren. Naar zwaarder geschut grijpen kan altijd nog, indien nodig.
Klik hier voor productadvies voor de acne huid.

Bijpassende producten

Gentle Daily Exfoliant

Gentle Daily Exfoliant

100% natuurlijk, micro-exfoliant (lysing) met gevriesdroogde enzymen uit papaja en ananas en zuiverend bentoniet klei.

Clear Skin Daily Face Wash

Clear Skin Daily Face Wash

2-in-1 face wash met antibacteriële en ontstekingsremmende werking o.b.v. tea tree, eucalyptus, tijm en salicylzuur.

Balancing Moisturizer & Gentle Exfoliant - pH 3.5-3.8

Balancing Moisturizer & Gentle Exfoliant - pH 3.5-3.8

Hydrateert, stimuleert de huidvernieuwing, verheldert de teint en verfijnt de poriën.

Triple Action Cleanser

Triple Action Cleanser

Zeepvrije, antibacteriële, hydraterende, kalmerende 3-in-1 gel cleanser met tijm, komkommer en aloe vera. Sulfaat-/parabeen vrij.

bekijk alle producten met de toepassing: Acne

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps