Share

witte thee extract

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Witte thee bevat net als groene thee, een zeer hoge dosis polyfenolen. Sterker nog: uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat witte thee 3x meer polyfenolen bevat dan groene thee. Door de bijzondere manier van oogsten blijven de polyfenolen in witte thee actief: na het plukken worden de blaadjes gestoomd en op lage temperatuur gedroogd. De blaadjes worden niet gerold, waardoor ze niet oxideren. Doordat de blaadjes verder ook nauwelijks bewerkt worden behouden zij al hun antioxidanten.

De antioxidanten voorkomen dat onze cellen door oxidatie (als gevolg van o.a. zon, stress, roken, luchtvervuiling en allerlei lichamelijke processen) verouderen. De polyfenolen vertragen als antioxidant het verouderingsproces. Witte thee heeft dus een uitzonderlijk hoge waarde om de huidcellen tegen vrije radicalen te beschermen. Daarnaast verbetert witte thee het immuunsysteem van het lichaam en de huidcellen: uit onderzoek blijkt dat het de activiteiten verhindert van enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van elastine en collageen.

Witte thee extract bevat tevens vele waardevolle vitaminen zoals B, C, E en K: belangrijk voor de werking van de huidfuncties.

 

  • Lees hier een interessant en uitgebreid artikel over witte thee op www.beautyjournaal.nl.
  • Hier vind je een artikel met wetenschappelijk onderzoek, bewijs en onderbouwing over de werking van witte thee t.a.v. verslapte huid

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps