Share

wilgenbast

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Wordt al eeuwenlang medicinaal gebruikt. De bladeren en bast werden al lang geleden gebruikt als pijnstiller, het extract is daarmee de voorloper van aspirine. Wilgenbast bevat nl. salicine en is een natuurlijk alternatief voor synthetische salicylingrediënten. In cosmetica heeft het niet dezelfde sterk exfolierende werking als salicylzuur, maar is het een milder exfoliant, bevordert de celvernieuwing, werkt ontstekingsremmend en kalmeert de huid.

Daarnaast heeft het een zuiverende, ontsmettende werking. Het is daarmee een nuttig ingrediënt voor acne, omdat het anti-bacterieel werkt op twee bacteriën die acne veroorzaken. Dankzij deze anti-bacteriële werking bevordert het daarnaast de houdbaarheid van cosmeticaproducten. Wel is het verstandig om een UV filter te gebruiken, vanwege de gelijkenis met salicylzuur, wat de zongevoeligeheid van de huid vergroot.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps