Share

vitamine E

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Een effectief antioxidant dat de huid beschermt tegen uitwendige (zon, tabak, ultraviolette stralen, verontreiniging) en inwendige schade (door vrije radicalen die onze celmembranen aanvallen). Bevordert de doorbloeding van de huid en versterkt de lipidefilm die de opperhuid beschermt, waardoor de huid beter vocht vasthoudt en dus beter wordt gehydrateerd. Vitamijne E absorbeert UV-B-stralen en kan dus een beschermend effect hebben op de (huid)celmembranen. Bovendien vermindert het roodheid en irriatie en beschermt het tegen seizoensinvloeden. Fungeert tevens als een natuurlijk conserveringsmiddel van huidverzorgingsproducten door de hoge antioxidant eigenschappen.

Van vitamine E (tocopherol) bestaan vele vormen:

  • Tocoferylacetaat: een effectief, vetoplosbaar antioxidant dat een beschermend effect heeft op de celmembranen. Het absorbeert UVB-straling, en beschermt de huid tegen uitwendige (zon, tabak, verontreiniging) en inwendige schade (door vrije radicalen die onze celmembranen aanvallen). Hierdoor blijven de huidcellen en haarvaatjes gezond.
  • Disodium lauriminodipropinate tocopheral phosphate: uniek bio vitamine E complex dat zeer snel door de huid wordt opgenomen en diep doordringt in de huid(cellen), hetgeen zeer effectieve aanpak garandeert van oxidatieve stress diep in de huidcellen, oedeem en erytheem (roodheid in de huid). Daarnaast werkt vitamine E sterk hydraterend en is het essentieel bij wondheling.

Producten met dit ingrediƫnt

Vitamin E Serum

Vitamin E Serum

Met 1% vitamine E. Anti-age, hydrateert, geneest en vermindert irritatie. Ideaal na operatie, laser of peelings, bij rosacea en littekens.

Essential Hydration Cream

Essential Hydration Cream

Intense hydratatie en voeding met vitamine E, zeewier en kalmerende extracten; ook voor de gevoelige huid en bij couperose/rosacea.

Daily Essential Moisturizer SPF50+

Daily Essential Moisturizer SPF50+

Dagcreme met UVA/UVB SPF50+, vitamine E, aloe vera, bijenwas en silica. Laat geen wit waasje achter!

Balancing Cleanser

Balancing Cleanser

3-in-1 cleanser: reiniging, tonic en make-up remover. Romige milk, rijk aan vitamine E en aloë vera, sulfaat- en parabeen vrij.

bekijk alle producten

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps