Share

vitamine C (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Vitamine C (ook wel bekend als l-ascorbinezuur of l-ascorbaat) is een voor de mens essentiele vitamine. Het fungeert als antioxidant en beschermt het lichaam dus tegen oxidatieve stress en vroegtijdige veroudering. Het is tevens een cofactor in minstens 8 enzymatische processen. Niet alleen is vitamine C een antioxidant, het vermindert tevens de kans op hartziekten. Vitamine C staat er tevens om bekend het immuunsysteem te kunnen versterken en zo meer weerstand te kunnen bieden in geval van ziekte en infecties. Daarnaast helpt het de genezing van wonden vlotter te laten verlopen en houdt het botten en tanden gezond.

Tegelijkertijd zorgt vitamine C ook voor aanmaak van collageen en elastine, waardoor het bindweefsel verbetert en de huid gladder wordt. Vitamine C werkt echter het best in combinatie met andere antioxidanten, en met name vitamine C. De combinatie vitamine C en E wordt daarom ook wel het 'gouden duo' genoemd. Vitamine C stimuleert tevens de opname van aminozuren.

Aangezien de meeste mensen niet aan hun dagelijkse 5 porties groenten en fruit toekomen, is het innemen van een vitamine C supplement geen overbodige luxe, om zo te garanderen dat alle lichaamsfuncties optimaal kunnen blijven functioneren. Vitamine C gebrek is mede de oorzaak van voorjaarsmoeheid. 

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps