Share

vitamine B5 (panthenol)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Een voorloper van pantotheenzuur (vitamine B-groep), dat een bestanddeel van het bekende co-enzym-A is. Co-enzym-A speelt een centrale rol bij de celstofwisseling. In alle organen met een hogere stofwisseling, zoals de huid, komt het co-enzym-A voor. Beschadiging of overbelasting van weefsels heeft een hogere behoefte aan pantotheenzuur tot gevolg.

Panthenol heeft een goed penetratievermogen en wordt door de huid in panthoteenzuur omgezet. Hierdoor zullen celdelingen makkelijker tot stand komen; panthenol draagt zo bij aan huidverjonging en bijvoorbeeld wondgenezing. Het bezit tevens hydrofiele (wateraantrekkende) eigenschappen, zodat de vochtigheidsgraad genormaliseerd kan worden, het bestrijdt zo een ruwe of schilferige huid. Het werkt kalmerend bij o.a. ontstekingen, jeuk, contact-allergieën, irritaties en zonnebrand, verbetert de elasticiteit van de huid en bevordert o.a. de opbouw van zwavelbevattende eiwitten (bijv. in de keratine van de hoornlaag).

Producten met dit ingrediƫnt

Vitamin Profiling Kit

Vitamin Profiling Kit

De 4 meest belangrijke vitamine serums voor je huid: vitamine A, B, C en E. Wissel ze af, combineer of mix met je favoriete moisturizer.

Liquid Gold Rose Hand Cream

Liquid Gold Rose Hand Cream

Anti-age handcreme met glycol- en melkzuur, keratine en vitamine B5 en E. Manicure in een tube!

Vitamin B Serum

Vitamin B Serum

met 5% vitamine B3 (niacinamide), 1% vitamine B5, koper peptiden, Matrixyl-6, ferulic acid, chia zaad en Fision Hydrate™

bekijk alle producten

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps