Share

vitamine A (retinol)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Vitamine A is nog altijd het beste en tevens klinisch wetenschappelijk bewezen werkzame ingredient tegen tekenen van huidveroudering, met name tegen externe schades door blootstelling aan uv-licht (pigmentvlekken en fijne lijntjes). Daarnaast is het het meest effectieve ingredient voor aanpak van (ernstige) acne.

Vitamine A heeft de volgende positieve eigenschappen voor de huid:

- het heeft een exfolierende werking, maakt de huid dus frisser en het huidoppervlak gladder
- het stimuleert de celdeling waardoor huidweefsel zich sneller vernieuwd (anti-aging en wondheling) en de huiddikte verbetert
- het stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels doordat het de huid een zodanige prikkeling geeft dat de collageen- en elastine producerende cellen aan het werk gaan
- het vermindert grove porien, littekentjes  en vermindert acne uitbraak
- het bevordert de doorbloeding wat een frissere teint geeft
- het heeft een oplichtende werking waardoor pigmentvlekjes vervagen
 
Vitamine A wordt ook wel b-caroteen genoemd en blinkt uit door zijn ontstekingsremmende en antiseptische werking voor de huid. Caroteen verdiept de bruining en beschermt tegen huidbeschadiging en invloeden van zonlicht.
 
Vitamine A kent verschillende vormen: 
  • Vitamine A in de vorm van retinol is een wateroplosbare vitamine.
  • We spreken over retinylpalmitaat (ook wel vitamine-A-palmitaat genoemd) als er aan de retinolmoleculen een vetzuur is toegevoegd (palmitinezuur). Retinylpalmitaat is dan ook vetoplosbaar waardoor het makkelijker door de huid wordt opgenomen. Eenmaal in de huid wordt het alsnog omgezet in retinol. Aangezien retinol voor sommige huidtypen te heftig kan zijn (retinol mag vanaf bepaalde dosis dan ook alleen door artsen worden voorgeschreven) is retinylpalmitaat een betere optie voor mensen met een gevoelige huid.
  • Retinol proprionate: niet-irriterende vorm van vitamine A (retinol) die de celvernieuwing stimuleert en de huidtextuur verbetert.
  • Retinyl acetaat: net als retinyl palmitaat een bijzonder stabiele vorm van vitamine A; heeft een gelijksoortig opmerkelijk effectieve verjongende werking in de huid doordat het de huid in staat stelt om zich te herstellen van beschadiging door de zon en veroudering.

Producten met dit ingrediƫnt

Vitamin A Serum 0.5%

Vitamin A Serum 0.5%

Met 0.5% vitamine A (retinol) de hoogst mogelijke dosering; voor aanpak van fijne lijntjes, pigment, littekens, acne, vale/verdikte huid.

Liquid Gold Intensive Night Repair Serum - pH 3.5

Liquid Gold Intensive Night Repair Serum - pH 3.5

Intensief herstellend serum voor de nacht o.b.v. peptiden, vitamine A en B3, hyaluron- en glycolzuur.

Balancing & Pore Refining Mask

Balancing & Pore Refining Mask

Verfijnt porien, ontgift, repareert, egaliseert de teint met witte klei, lavendel, vitamine A en zink oxide.

Vitamin Profiling Kit

Vitamin Profiling Kit

De 4 meest belangrijke vitamine serums voor je huid: vitamine A, B, C en E. Wissel ze af, combineer of mix met je favoriete moisturizer.

bekijk alle producten

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps