Share

sorbitaan lauraat

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Sorbitaan lauraat is een milde surfactant (d.w.z. een stof die helpt twee onmengbare vloeistoffen te mengen en/of zorgt voor een betere spreiding van het product over de huid) bestaande uit sorbitaan en laurinezuur. Sorbitaan wordt verkregen door sorbitol te dehydrateren (het vocht eruit onttrekken). Laurinezuur wordt gewonnen uit kokosolie en houdt je huid gehydrateerd en beschermd tegen schimmels en bacterien.

Meestal is sorbitaan lauraat op de INCI lijst terug te vinden onder de naam "PEG-80 sorbitan laurate". PEG staat voor Polyethyleen Glycol of Polyoxyethyleen Glycol; dit is een organische stof die reageert met verschillende andere moleculen voor de productie van een groot assortiment aan cosmetische producten. Hoe hoger het getal dat i.c.m. PEG wordt genoemd; hoe hoger de ethoxylatie (=oplosbaarheid in water).

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps