Share

sodium lactaat (natrium lactaat)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Een natuurlijk zout dat gewonnen wordt uit een natuurlijk fermentatieproduct: melkzuur. Melkzuur wordt op een natuurlijke manier geproduceerd in voedsel zoals yoghurt en staat ook wel bekend als een ‘goede’ bacterie.

Dit kleine zoutachtige molecuul dat water aan zich bindt en vasthoudt. Is daarom ook een natuurlijke vochtinbrenger en dus waardevol bestanddeel van de Natural Moisturing Factor, die zorgt voor de natuurlijke vochtbalans in de huid. Natrium lactaat heeft ook sterke antibacteriële eigenschappen. Het is ook effectief te gebruiken in huidverzorgingsproducten ter aanvulling van de huideigen natuurlijke natrium lactaat. Het wordt ook in cosmetica gebruikt als PH controlemiddel en om de houdbaarheid van een product te verlengen.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps