Share

sheabutter (karité boter of karit butyrospermum parkii butter)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Een plantaardig vet, gemaakt van de noten van de kariténotenboom (magnoliaboom), met een zeer hoge dosis vetzuren, vitamine A en E, allantoïne en kaneelzuur (dat de huid een lichte bescherming tegen UV-stralen geeft). Een ander bijzonder kenmerk is het hoge gehalte aan onverzeepbare delen (10-15%), wat het een zeer werkzaam en voor alle huidtypen goed te verdragen ingrediënt maakt. De ‘boter’ speelt daarnaast een rol bij celherstel en een verbetering van de bloedcirculatie in de haarvaatjes en stimuleert zo genezingsprocessen van een gesprongen huid, kloven en huidzweertjes.

Sheabutter is een bijzonder effectieve moisturizer door het hoge gehalte aan vetzuren. De sterke vochtbindende werking wordt de buitenste beschermlaag intact gehouden, vochtverlies voorkomen en vocht en elasticiteit behouden. De huid wordt zacht en soepel en is beschermd tegen uitdrogen.

Het hoge gehalte aan vetzuren in shea boter maakt het ook een uitstekende hulpstof voor anti-verouderingscrèmes, cosmetica, lotions en massageoliën – de zachte, boterachtige structuur smelt als het ware in de huid. Shea boter beschermt de huid tegen zowel schadelijke invloeden uit het milieu als tegen vrije radicalen.

Producten met dit ingrediƫnt

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Bodybutter met sterk hydraterende én anti cellulite werking met o.a. sheabutter, vitamine E en bijenwas.

Firming Body Therapy

Firming Body Therapy

Hydrateert, stimuleert doorbloeding, anti-aging door vitamine A en E en glycolzuur en geeft een parelmoerachtige glow.

bekijk alle producten

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps