Share

resveratrol (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Resveratrol wordt als belangrijkste stof aangemerkt ter verklaring van de lage sterfte in Frankrijk aan hart- en vaataandoeningen door het drinken van rode wijn. Resveratrol is een plantaardige stof die behoort tot de polyfenolen en zit o.a. in druiven(schillen) en bessen. De afgelopen jaren is de interesse in deze stof sterk gegroeid sinds de ontdekking dat resveratrol allerlei positieve effecten heeft op de gezondheid:

• Positief effect op de suikerstofwisseling en ondersteunt stofwisseling
• Geeft meer energie en vitaliteit
• Goed voor hart en bloedvaten en bloeddruk
• Goed voor het zenuwstelsel
• Ontstekingsremmend, antiviraal, anti-schimmel en antibacteriele werking
• Ter bescherming tegen vrije radicalen en verlengt de levensduur van cellen (anti-oxidant en celbeschermend)
 
Onderzoek naar de veiligheid van resveratrol bij zowel mensen als dieren zijn uitgevoerd en nadelige effecten zijn niet gemeten. Vooralsnog lijkt het dat eventuele bescherming van de bloedvaten al bij de laagste dosering optreedt. Zo bleek uit een onderzoek dat resveratrol in een doses die zelfs door matige rode wijnconsumptie kan worden bereikt, een meetbaar gunstig effect op de bloedvaten heeft door verhoging van het stikstofoxidegehalte dat verantwoordelijk is voor de vaatverwijding. Dit betrof een studie met mensen. (bron)
Resveratrol zou kunnen zorgen voor een betere energiebalans door de verbeterde stofwisseling en verbeterde energieproductie. Ook zou het bescherming kunnen bieden tegen verouderingsziekten en het voorkomen van vroegtijdige veroudering van de huid. Er is echter nog het een en ander onduidelijk over de dosering en werking van resveratrol in het menselijk lichaam.
 
Meer informatie en wetenschappelijke onderbouwing:

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps