Share

pycnogenol (maritime pine bark extract)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Bijzonder krachtig, natuurlijk antioxidant. Zo krachtig dat het vitamine E beschermt tegen oxidatie en vitamine C 'recycled': hierdoor wordt de activiteit van vitamine C verlengt. Pycnogenol beschermt tegen vrije radicalen, versterkt microcirculatie van de haarvaatjes en zorgt voor een betere zuurstoftoevoer, hydratering en celvernieuwing. Het bindt zich rechtstreeks aan collageen en elastine en voorkomt dat deze door vrije radicalen en vernietigende enzymen worden afgebroken. Werkt ontstekingsremmend en helpt de huid te beschermen tegen de schade van UV-licht. Het helpt hyperpigmentatie te beperken, bindt de strijd aan tegen littekenvorming en bevat eigenschappen die huidallergieën tegengaan.

Er zijn meer dan 20 gepubliceerde wetenschappelijke studies naar de effectiviteit van dit zeer krachtige antioxidant, ten aanzien van zowel applicatieve als orale toepassingen. Klik hier voor de wetenschappelijke onderbouwing.

Pycnogenol wordt gewonnen uit de schors van de Franse zeeden (pinus pinaster ait): de enige bron van pycnogenol. Deze dennen zijn nooit in aanraking gekomen met pesticiden. Bovendien komen er aan de productie van pycnogenol geen toxische oplosmiddelen te pas.

Producten met dit ingrediƫnt

Protection Plus Daily SPF50+

Protection Plus Daily SPF50+

Hydraterende, anti-age dagcreme met UVA/UVB bescherming factor 50+ en aanvullend beschermende antioxidanten. Geen vet/wit waasje!

bekijk alle producten

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps