Share

oolong thee (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Alle theesoorten zijn gezond. Dit omdat alle theesoorten van de zelfde theeplant afkomstig zijn. Deze plant bevat de antioxidanten die in de thee zitten. Alleen de hoeveelheid antioxidanten die in de thee zitten verschilt. Dit komt mede door het fermentatieproces, de ene thee wordt langer gefermenteerd dan de ander. Een voorbeeld, groene thee word niet gefermenteerd en zwarte thee wel.

Oolong thee daarintegen wordt licht gefermenteerd, of beter gezegd half gefermenteerd. Hierdoor bezit ook oolong thee veel gezonde stoffen zoals antioxidanten en theaflavine. oolong thee staat vandaag de dag vooral bekend om zijn positieve effecten op het gewicht. Oolong thee stimuleert de vet-oxidatie en werkt balancerend op het metabolisme en helpt zo vetzucht tegen te gaan. Oolong thee bevat zeer veel gepolymeriseerde polyphenolen die de capaciteit van het energieverbruik verhogen.

Oolong thee is ook goed voor hart en bloedvaten, dit komt omdat het rijk is aan mineralen waaronder magnesium, kalium en calcium. Deze mineralen helpen het bloed te ontkalken en de hartslagen te regulieren. Ook bevorderen deze mineralen de opbouw van de botten, en tanden: het kan zeer nuttig zijn bij bestrijden van tandbederf en het bevat veel catechinen die sterke antibacteriële en ontsmettende invloeden hebben.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps