Share

noni extract

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Rijk aan antioxidanten en linolzuur, een essentieel omega-6 vetzuur, dat de huid helpt hydrateren en verzachten. Noni bevat daarnaast de hoogste natuurlijke concentratie proxeronine: enzymen die noodzakelijk zijn voor een efficiënt functioneren van de huidcelmembranen. Het helpt de huidcellen snel aangevoerde voedingsstoffen te absorberen en bevordert tegelijkertijd de afvoer van afvalstoffen (zij verhinderen het optimaal functioneren van de huidcellen).

Proxeronine wordt in het lichaam omgezet wordt naar xeronine. De conditie van de huid valt of staat met proteïnen in ons lichaam. Pas als het enzym xeronine zich verbindt met proteïne, wordt de proteïne actief en in staat de structuur van huid, haar en botten van een goede celdeling en voeding te voorzien. Dit gebeurt doordat onder invloed van geactiveerde proteïnen de permeabiliteit van het celmembraan, ook intracellulair, verbetert. Niet alleen de cel, maar ook de celorganellen krijgen een beter chemisch transport. De door xeronine geactiveerde proteïnen elimineren tevens schadelijke stoffen. Zij hechten zich aan lichaamsvreemde stoffen en verzwakken deze, de T-lymfocyten doen de rest. De celwerking van huid, haar en botten verbetert niet alleen hierdoor, maar ook door de geactiveerde hormoonaanmaak. De vorming van hormonen kan alleen plaatsvinden doordat het enzym xeronine zich verbindt met proteïne. Xeronine activeert een keten van enzymen, die alle nodig zijn voor de vorming van hormonen. De thymusklier is een hormoonondersteunend orgaan dat als dirigent van het afweersysteem functioneert. De door xeroninewerking verzwakte afvalstoffen worden tijdig opgeruimd door de T-lymfocyten.
 
Proxeronine wordt opgeslagen in de lever, het haar en de huid. Is er een tekort aan proxeronine, dan zal dit zeker een terugslag geven op de huid het haar en de lever. Vele huidaandoeningen zijn hier het gevolg van. Door toevoeging van proxeronine wordt de belangrijkste bijdrage geleverd tot herstel van dit soort aandoeningen. Het chronisch tekort aan xeronine is ontstaan door de proxeronine-uitputting in de natuur. De mens haalt onvoldoende proxeronine uit de voeding. Vooral huid, haar en lever zijn een opslagplaats voor proxeronine en hebben veel xeronine nodig om gezond te kunnen functioneren.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps