Share

lo han fruit (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Lo Han Guo of Lo Han Kuo is een Chinese plant. Deze klimplant groeit vooral op de Zuid-Chinese berghellingen en kan 2 tot 5 meter hoog worden. De intens zoet smakende vruchten worden eenmaal per jaar geoogst. De vruchten kunnen verschillend zijn van vorm en kleur maar de gedroogde vruchten hebben meestal een ronde vorm met een diameter van 5 cm. Uit de vrucht kan mogroside worden gewonnen. Mogroside is een intens zoete glycoside welke zo’n 250-300 maal zoeter is dan sucrose. Het bevat een zuivere suikersmaak en nagenoeg geen calorieën.

De Chinezen gebruiken Lo Han fruit gewoonlijk in zijn geheel, of als poeder. Lo Han wordt gedronken of het voedsel wordt ermee gekruid. Het wordt ook in de traditionele geneeskunde gebruikt. In China is Lo Han fruit bij wet uitgeroepen tot een "nationale schat".

Het is 100% natuurlijk, bevat geen calorieën, reduceert tandbederf en kan worden gebruikt door diabetici, fenylketonurie-patiënten (een stofwisselingsziekte die een streng dieet vereist; deze patiënten mogen bijvoorbeeld geen aspartaam - een kunstmatige zoetstof ter vervanging van suiker - gebruiken), mensen met overgewicht, en natuurlijk ook door iedereen die gezond wil eten. Bij hypertensie wordt de bloeddruk verlaagd.

Lo Han is niet alleen calorie-arm, maar heeft ook goede neveneffecten op de gezondheid.
Mongrosides behoren tot een groep stoffen die triterpene glycosides worden genoemd. Hoewel glycosides onze zoete smaakpapillen prikkelen, gaat het lichaam anders met ze om dan met koolhydraten: het insuline niveau stijgt niet na inname en ze worden niet afgebroken om energie te produceren, dus kunnen ze niet omgezet worden in extra lichaamsgewicht.

-    Het verhoogt het insuline of glucose niveau in het bloed niet.
-    Het verbrandt in feite vet!
-    Het bevordert geen vetopslag!
-    Het bevat geen noemenswaardige calorieën!
-    Het verhoogt het cholesterol gehalte niet.'
-    Het veroorzaakt geen tandbederf en is goed voor het gebit
-    Het is zelfs veilig voor diabetici.

Producten met dit ingrediƫnt

Green Tea Peach

Green Tea Peach

Cheers to Health & Beauty! Voeg 1 pipetje toe aan je glas of flesje water voor je dagelijkse dosis antioxidanten. Hydrateren was nog nooit zo lekker; en dubbel zo nuttig!

bekijk alle producten

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps