Share

linoleenzuur (linoleic acid)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Linoleenzuur is een essentieel meervoudig onverzadigd vetzuur (omega-3) die door het lichaam niet zelf wordt aangemaakt. Het moet dus via de voeding of cremes worden opgenomen door de huid. Deze vetzuren zijn noodzakelijk voor de (huid)celmembranen, vormen een belangrijk bestanddeel van de celwanden, zijn van belang voor de aanmaak van huidcellen en voor de fysiologische en biochemische processen van de celregeneratie.

Het lichaam heeft linoleenzuur daarnaast nodig om een hele reeks andere noodzakelijke vetzuren te maken. De moderne mens blijkt naar verhouding echter te weinig linoleenzuur en daaruit voortvloeiende vetzuren binnen te krijgen. Toevoeging in cremes is dus geen overbodige luxe.

Linoleenzuur in huidverzorgingsproducten - Gebrek aan linoleenzuren leidt tot een rode schilferige huid met verhoogde waterdoorlaatbaarheid. Diverse onderzoeken hebben duidelijk de gunstige effecten van lokaal aangebrachte essentiële vetzuren (dus via cremes) aangetoond: zo blijkt dat het lokaal aanbrengen van linol- en linoleenzuur het transepidermaal waterverlies remt. Anders gezegd: linoleenzuur helpt dus voorkomen dat er teveel vocht uit de huid verdampt; en draagt zo dus bij aan het behoud van een goede hydratatie. Linoleenzuur helpt tevens ontstekingen te remmen. Zie onderstaand welke producten uit ons assortiment linoleenzuur bevatten.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps