Share

l-lysine (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

L-Lysine is een natuurlijk aminozuur dat (samen met L-proline) de bouwstenen vormt van collageen- en elastinevezels. Bovendien voorkomt L-Lysine de afbraak van collageen door de plaatsen te blokkeren waar enzymen zich hechten. Het wordt eerst ingebouwd in protocollageen, vervolgens omgezet in hydroxylysine (onder invloed van vitamine C), waarna collageenvorming plaatsvindt. Deze stof is daarbij van doorslaggevend belang voor het voorkomen van bindweefsel afbraak.

L-Lysine wordt echter niet zelf door het lichaam geproduceerd. Daarom hangt de gezondheid van het lichaam af van de optimale dagelijkse toevoer van L-Lysine in combinatie met vitamine C. Aangezien L-Lysine voornamelijk in dierlijke producten voorkomt, moeten vegetariërs extra letten op voldoende inname van dit aminozuur. Omdat ook bij het ouder de lichaamseigen productie van collageen flink daalt, is extra suppletie voor een stevige huid gewenst.

Ook voedingssuppletie expert Anne Andela schreef een interessant artikel over Lysine. Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

Schermafbeelding 2011-05-21 om 14.30.12.png

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps