Share

l-carnosine (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

L-Carnosine is een dipeptide. Dat is een samenstelling van twee aminozuren (bèta-alanine en L-Histidine). Het is een krachtige, wateroplosbare antioxidant die met name helpt de hartfunctie te ondersteunen en te beschermen. L-Carnosine bevordert een goede spierfunctie en verbetert de lichaamskracht, beschermt tegen ouderdomsverschijnselen en is een goede aanvulling op de reguliere antioxidanten uit multivitaminen. Daarnaast remt L-Carnosine de opname van suikers in het lichaam, bevordert het de wondgenezing en ondersteunt het het immuunsysteem.
L-Carnosine komt alleen voor in vlees en vis, dus niet in plantaardige voeding. L-Carnosine is daardoor een onmisbaar supplement voor vegetariërs.

Carnosine voorkomt verzuring van de spieren. Verzuring wordt veroorzaakt door de verhoogde productie van melkzuur (lactaat) tijdens langdurige zware inspanning. Hierdoor raak je uitgeput. Carnosine houdt de zuurgraad neutraal en vergroot het uithoudingsvermogen van de spieren, waardoor verzuring veel minder snel optreedt. Bovendien voorkomt Carnosine spierschade en versnelt het het herstel na extreme inspanningen.

  • Antioxidant: vernietigt de meest destructieve vrije radicalen.
  • Celvernieuwing: Carnosine bezit het vermogen om in cellen die het einde van hun levenscyclus naderen de normale functies te herstellen en de levenscyclus te verlengen.
  • Wondgenezing: Carnosine bezit het vermogen om bindweefsel te helpen herstellen en wondheling te versnellen.
  • Bescherming van de hersenen: Carnosine beschermt aderen in de hersenen tegen de vorming van plaque en helpt ouderdomsverschijnselen in de hersenen tegen te gaan.
  • Bescherming van het hart: Carnosine laat de hartspier beter functioneren door de calcium response in hartmyocyten te stimuleren.
  • DNA bescherming: Carnosine beschermt DNA tegen leeftijd gerelateerde oxidatieve schade.
  • Veroudering van de huid: Carnosine helpt bij het voorkomen van cross-linking’van de huid. Dit is het samengaan van collagen met eiwitten en suikers waardoor de huid haar elasticiteit verliest en rimpels gaat vormen.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps