Share

kersextract (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Studies hebben aangetoond dat de kersen tal van voordelen voor de gezondheid hebben. Ze bevatten o.a. antioxidanten, mineralen, ellagzuur, vitamine C, vitamine A, melatonine en bioflavonoiden. Ze zijn laag in cholesterol, vet en natrium en zijn een goede bron van vezels. Rijke porties van de vrucht zorgen voor een dagelijkse dosis essentiële mineralen zoals ijzer, kalium, magnesium en foliumzuur. Kers extract wordt dan ook gebruikt in tal van tabletten en capsules.

Er zijn een aantal voordelen voor de gezondheid in verband met de kersen; de belangrijkste daarvan zijn:

  • de anti-oxidanten in kersen helpen in de strijd tegen vrije radicalen, de instabiele moleculen die verantwoordelijk zijn voor celbeschadiging en versnelde veroudering in het menselijk lichaam.
  • uit onderzoek blijkt dat het rode pigment anthocyaan in kersen draagt ​​bij aan vermindering van ontsteking en pijn.
  • kers helpt het risico op hart-en vaatziekten en diabetes te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die de vrucht dagelijks consumeren een lager cholesterol en triglyceriden gehalte in hun bloed hebben.
  • dagelijkse dosis helpt ook het ongemak t.a.v. artritis en jicht te verlichten
  • de kers heeft een laag vet- en hoog watergehalte. Regelmatige consumptie helpt om energie te geven en metabolisme aan te passen voor effectief gewichtsverlies. Het wordt ook gebruikt als een natuurlijke remedie voor Fibromyalgie Syndroom en bepaalde fysiologische problemen.
  • het hoge kaliumgehalte in kersen helpt bij de behandeling van auto-neuro-degeneratieve aandoeningen en bindweefselziekten.
  • waarschijnlijk het meest belangrijke kenmerk is de nieuw ontdekte mogelijkheden om te helpen bij gewichtsverlies. Regelmatige consumptie helpt om energie te geven en metabolisme aan te passen voor effectief gewichtsverlies.
  • rode kersen zijn ook zeer hoog in melatonine. Deze staan ​​bekend om de toxines te vernietigen die ziekten kunnen veroorzaken.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps