Share

kelp extract (macrocystis pyrifera)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Kelp (ook wel blaaswier genoemd) is een gebladerd zeewier (algae) is een populair ingredient in veel huidverzorgingsproducten. Op de ingrediëntenlijst van huidverzorgingsproducten is het ook wel terug te vinden onder de naam "macrocystic pyrifera (extract)" of "fucus vesiculosis".

Het is een veilig ingrediënt dat niet vermeden hoeft te worden, tenzij je een allergie hebt voor algen. Kelp is rijk aan vitaminen en mineralen en antioxidanten, eigenschappen die dit een uitstekend anti-age ingredient maken. Ook de Amerikaanse cosmeticadeskundige Paula Begoun beaamt dat de vitaminen en mineralen in algen, waaronder kelp, een nuttige toevoeging aan huidverzorging kunnen zijn. Volgens haar worden de algen daarnaast ook gebruikt voor hun nuttige eigenschap als waterbinder, huidverzachter en verdikkingsmiddel. Vanwege de verstevigende werking wordt dit zeewier ook wel toegepast in afslankcremes.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps