Share

Isoflavonen (fyto-oestrogenen)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Het lichaam zet isoflavonen om in fyto-oestrogenen. Zij  imiteren het effect van lichaamseigen oestrogeen en kunnen de daling van het oestrogeenniveau tijdens de overgang compenseren. Vanaf het 35e levensjaar daalt de oestrogeenproductie; hoe ouder je bent hoe belangrijker de rol van isoflavonen dus wordt.

Ondanks dat isoflavonen een zwakkere werking hebben dan lichaamseigen hormonen blijkt uit diverse onderzoeken dat zij de aanmaak van collageen stimuleren en antioxidant eigenschappen hebben die vergelijkbaar zijn met die van vitamine E; ze helpen zo tevens huidveroudering door vrije radicalen te bestrijden.  Reden waarom ze vaak worden toegevoegd aan huidverzorgingsproducten. Lees hier meer over de wetenschappelijk bewezen werking van oestrogenen in zowel cremes als voedingssupplementen.

Isoflavonen hebben daarnaast ook een gunstige invloed op osteoporose, een kwaal waar veel vrouwen in de overgang mee te maken krijgen. Op meerdere fronten dus een nuttig ingrediënt voor de rijpere huid en/of bij hormonale disbalans. Er zijn diverse ingrediënten die isoflavonen leveren:

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps