Share

hyaluronzuur

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Een natuurlijk zuur en huideigen ingrediënt: hyaluronzuur bevindt zich overal in ons bind-, epitheel- en zenuwweefsel. Het is een van de belangrijkste bestanddelen van de extracellulaire matrix die een belangrijke bijdrage levert aan de celdeling en migratie. Het verbetert de opname van actieve ingrediënten in de huid en bevordert een goede fybroblast activiteit. Het belangrijkste kenmerk is echter dat het het veelvoud (tot meer dan 1000 keer) van zijn eigen gewicht aan water kan binden. Dankzij deze eigenschappen kan het- wanneer het aangebracht wordt op de huid - water aan trekken en behouden. Het werkt daardoor als een spons wat zorgt voor meer volume in de huid; dit geeft het effect dat het rimpels van binnenuit opvult en zorgt voor effectieve hydratatie. Tevens bevorderd hyaluronzuur de bloedcirculatie van de huid.

Hyaluronzuur in huidverzorgingsproducten wordt gemaakt door middel van een gistingsproces van suikerriet en/of granen dat na een technologisch proces is verkleind en homogeen gemaakt. Hierdoor wordt het gemakkelijker 'herkend' op cellulair niveau waardoor het de penetratie en effectiviteit verbetert.

Producten met dit ingrediƫnt

Balancing Moisturizer & Gentle Exfoliant - pH 3.5-3.8

Balancing Moisturizer & Gentle Exfoliant - pH 3.5-3.8

Hydrateert, stimuleert de huidvernieuwing, verheldert de teint en verfijnt de poriën.

Vitamin E Serum

Vitamin E Serum

Met 1% vitamine E. Anti-age, hydrateert, geneest en vermindert irritatie. Ideaal na operatie, laser of peelings, bij rosacea en littekens.

Vitamin C Serum

Vitamin C Serum

Serum met vitamine C (de meest essentiële vitamine voor je huid), aangevuld met hyaluronzuur, druivenpit- en zoethout extract.

bekijk alle producten

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps