Share

groene thee extract (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Groene thee wordt al vijfduizend jaar in China en Japan gedronken. Het is van dezelfde plant afkomstig als zwarte thee. Anders dan bij zwarte thee worden voor het maken van groene thee de theebladeren licht gestoomd voordat ze worden gedroogd. Hierdoor treedt er geen fermentatie op zoals bij zwarte thee, en blijven de waardevolle polyfenolen (antioxidanten) ‘intact’. Het is bekend dat vooral ongefermenteerde groene thee een gunstige invloed heeft op de gezondheid. Groene thee is niet alleen rijk aan antioxidanten, maar ook aan EGCG, wat ook wel wordt beschouwd als de meest krachtige stof in groene thee. Groene thee heeft op diverse positieve invloeden op onze gezondheid:

Antioxidanten
Zoals gezegd is groene thee rijk aan antioxidanten en polyfenolen. Groene thee bevat echter ook carotenoiden, tocoferolen, ascorbinezuur (vitamine C), mineralen zoals chroom, mangaan, selenium en zink. Zij zorgen allemaal voor een extra krachtige antioxidant werking. Zo is de antioxidant kracht van groene thee vele malen sterker dan bijv. van vitamine E. Antioxidanten en polyfenolen beschermen tegen vrije radicalen en ondersteunen zo het behoud van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast zijn ze goed voor de leverfunctie, vooral voor de reinigende werking van de lever. Groene thee extract ondersteunt het hart en de bloedvaten; de polyfenolen zijn gunstig voor de bloeddruk en ze stimuleren de bloedcirculatie. Ze helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en ondersteunen de pancreasfunctie (bloedglucosehuishouding).
 
Gewrichten
De polyfenolen in groene thee helpen bij de opbouw en bescherming van het kraakbeen in de gewrichten. Zij remmen de afbraak van proteoglycanen, stoffen die onder andere water aantrekken voor de gewrichtsvloeistof om tijdens het bewegen de gewrichten te smeren.
 
Afslankmiddel
Groene thee heeft een thermogene werking. Het lichaam verbrandt dan meer dan gemiddeld voedingsstoffen zoals vet. Catechines en coffeïne versterken en verlengen de werking van (nor)adrenaline in het lichaam. Het lichaam verbruikt dan meer energie en de oxidatie van vetten neemt toe.
 
Met het drinken van groene thee krijgen we echter te weinig van de hoeveelheid polyfenolen binnen om kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen die deze antioxidanten hebben. Alleen in sommige Aziatische landen komt men door het drinken van zeer veel groene thee in de buurt van de werkzame hoeveelheden polyfenolen.
Willen we dus echt de voordelen van deze stoffen benutten, is de inname van extra groene thee in bijv. hooggeconcentreerde vorm (capsules of concentraat) nuttig.

Zie onder welke van onze voedingssupplementen groene thee extract bevatten; en zie ook Pure Inventions; hooggeconcentreerde antioxidant boosters uit o.a. groene thee extract die een glas water omtoveren tot een lekker beautydrankje met de antioxidantkracht van 15 koppen groene thee!

Het nieuwe Amerikaanse merk Skin Smart Tea (favoriet van Oprah Winfey en Dr. Oz!) is speciaal ontwikkeld om de huid te voorzien van een hoge dosis antioxidanten. Klik hier voor meer informatie!

Producten met dit ingrediƫnt

Green Tea Peach

Green Tea Peach

Cheers to Health & Beauty! Voeg 1 pipetje toe aan je glas of flesje water voor je dagelijkse dosis antioxidanten. Hydrateren was nog nooit zo lekker; en dubbel zo nuttig!

bekijk alle producten

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps