Share

groene klei

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Geneeskrachtige, energierijke, pure klei die uitsluitend in Frankrijk wordt gewonnen op ongeveer 60 m. diepte. Het wordt gedolven in brokken en door zon en wind gedroogd. Het bevat van nature al een groot aantal heilzame mineralen zoals magnesium, zwavel, aluminium, natrium, fosfor, mangaan, calcium, ijzer, kalium, zink (allen organisch, waardoor het lichaam ze makkelijk kan opnemen). Tijdens het drogingsproces neemt het mineralengehalte echter nog toe.

De klei is tevens rijk aan enzymen die de opname van deze mineralen extra bevorderen en geeft zowel bij in- als uitwendig gebruik mineralen af, stimuleert de microcirculatie en heropbouw van rode bloedlichaampjes. Helpt huidweefsel herstellen en heeft een verstevigende werking. Werkt ontgiftend, ontvettend en zuiverend door de 'spons'achtige werking: het onttrekt en absorbeert onzuiverheden, vuil, dode huidcellen, talg, gifstoffen en de effecten van luchtvervuiling aan de huid en voert deze af terwijl de huid wordt voorzien van vele vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Tevens zeer geschikt voor het verminderen van plaatselijke ontstekingen, roodheid, zwelling en onderhuidse bloeduitstortingen.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps