Share

granaatappel extract (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Granaatappel extract bevat ellagzuur, een 2 a 3 keer krachtiger antioxidant dan rode wijn of groene thee, dat beschermt tegen schade door vrije radicalen in lichaam en huid. Zo helpt het huidveroudering, aderverkalking en kans op hartaandoeningen, kanker en Alzheimer te verminderen en de bloeddruk te verlagen en heeft het een ontstekingsremmende werking. Daarnaast bevat granaatappel veel kalium, ijzer, foliumzuur en vitamine A, C en E en isoflavonen. Met recht een 'superfood'!

Uit vergelijkende studies blijkt dat granaatappelsap dankzij de hoge concentraties bioflavonoïden, de antioxidante werking van groene thee en rode wijn drie tot vier keer overtreft. Bij mensen die een jaar lang dagelijks één glas granaatappelsap drinken, kan een stijging van de antioxidatieve bescherming in het bloed van 130% optreden.
Uit een Japanse studie blijkt dat granaatappelsap een gunstige hormoonachtige werking heeft en bij vrouwen in de menopauze een positieve invloed heeft op typische overgangskwalen als opvliegers, botafbraak en stemmingswisselingen. Granaatappel bevat onder meer plantaardige oestrogenen (fytooestrogenen) die een milde oestrogene werking hebben. Daarnaast geeft granaatappelsap een optimale bescherming aan hart en bloedvaten: uit onderzoek blijkt dat regelmatige consumptie de LDL-cholesterol doet dalen, de oxidatie ervan met ongeveer 90 % doet afnemen en de HDL-cholesterol met 20 % doet toenemen. Verder kwam uit een studie van het Vanderbilt University Medical Centre naar voeren dat bij het regelmatig drinken van vruchtensap de kans op de ziekte van Alzheimer met 76% werd verlaagd.

De granaatappel heeft bovendien een weldoende invloed op de huid: net zoals andere donkere bessen en watermeloen biedt hij een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon en heeft hij een hydraterende en revitaliserende werking. Dit is ook de reden waarom de olie die in granaatappelzaadjes zit, vaak verwerkt wordt in huidverzorgingsproducten (bijv. pomegranate cleanser en pomegranate toner).
Uit laboratoriumtests blijkt alvast dat de tanninen in granaatappels de groei van borstkanker kunnen voorkomen. Deze resultaten, die zeker verder moeten onderzocht worden, zijn alvast veelbelovend.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps