Share

gember (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Van gember is al eeuwen bekend dat het een geneeskrachtige werking heeft. Zo helpt het tegen misselijkheid en braken: Chinese vrouwen gebruiken het bijv. om ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap tegen te gaan. In India wordt gemberpasta op de slapen gesmeerd tegen hoofdpijn. Tijdens pestepidemieën werd het als ontstekingsremmend middel gebruikt. En er wordt wel beweerd dat gember bloedverdunnende en cholesterolverlagende kwaliteiten bezitten, maar dat is niet wetenschappelijk bewezen.

Gember is zuiverend en werkt pijnstillend. Het is een antioxidant dat tevens antiseptisch, slijmoplossend, ontspannend, stimulerend, ontgiftigend en ademverfrissend werkt. Het is goed tegen griep, verkoudheid, slijmvliesontsteking, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, (ochtend)misselijkheid, koorts, darmklachten, diarree en menstruatiepijn; kortom gember heeft veel voordelen. Gember is daarbij goed voor de spijsvertering en het verbranden van calorieën.

Verse gember bevat een groot aantal werkzame chemische stoffen. Zo bevat het: gingerol, lineol, borneol, pheilandreen, zingiberol, zingibereen en zingibain. Gingerol is een prikkelend stofje en geeft een sensatie van warmte en verdooft pijn. Ook shogaol heeft een pijnstillende werking. Met gember haal je meer bouwstenen uit je voeding.
 
Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat de dagelijks consumptie van gember in een supplement spierpijn als gevolg van sport kan helpen te verlichten. De deelnemers aan het onderzoek moesten dagelijkse zware gewichten heffen gedurende 11 achtereenvolgende dagen. Voor en na de oefeningen werden de armfuncties, ontstekingen en een  biochemische stof die in verband staat met pijn, in de gaten gehouden. Daaruit bleek dat dagelijkse supplementen van gember de pijn met een kwart verminderen.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps