Share

gember

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Gemberwortel, oftewel Zingiber Officinale root, wordt om meerdere redenen verwerkt in huidverzorgingsproducten. Ten eerste vanwege de frisse, opwekkende geur. De voornaamste werking voor de huid is echter die als anti-oxidant, gember bevat vele polyfenolische verbindingen. Maar gember heeft ook een kalmerende en verzachtende werking, is zuiverend en werkt pijnstillend, antiseptisch, ontspannend, stimulerend, verwarmend en ontgiftigend. De vele medicinale werkstoffen zoals gingerol, lineol, borneol, zingibain, zingibereen, zingiberol, pheilandreen en shogaol zijn hiervoor verantwoordelijk. 

Gingerol is een prikkelend stofje en geeft een sensatie van warmte, het verdooft pijn, maakt de huid zachter en de teint gelijkmatiger. Ook shogaol heeft een pijnstillende werking. Gember is tevens een uitstekende bron van magnesium, mangaan, kalium, koper en vitamine B6. Gember bevat zoals gezegd actieve en krachtige antioxidanten; zij hebben effecten op onze lichaamscellen zoals anti-inflammatoire en anti-tumor.

Ook kunnen producten met gember worden gebruikt na het sporten om spieren te ontspannen, dankzij de stimulatie van de bloedcirculatie. Dit laatste helpt de huid gifstoffen af te voeren.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps