Share

cranberry (voedingssupplement)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Cranberry’s (ook wel veenbessen of vossebessen genoemd) behoren tot de vruchten met het hoogste percentage antioxidanten. De bioactieve stoffen beschermen de cellen tegen vrije radicalen, die leiden tot veroudering en ziekten, zoals kanker, hart- en vaatziekten, maar ook tot voortijdige veroudering van de huid. Cranberries zijn rijk aan vitamine C en bevatten daarnaast ook andere stoffen die een positief effect op de gezondheid hebben.

Naast een grote hoeveelheid natuurlijke antioxidanten hebben cranberry’s een positief effect op de gezondheid van hart- en bloedvaten. De bessen bevatten flavonoïden, waaraan een beschermende werking wordt toegeschreven tegen arteriosclerose, een belangrijke oorzaak van hartaandoeningen. Daarnaast hebben ze en positieve invloed op het cholesterolgehalte en voorkomen dat bepaalde enzymen de aderen vernauwen.

Waar cranberry’s met name bekend door zijn geworden is dat ze stoffen bevatten die helpen om blaas- en urinewegontstekingen te voorkomen. Deze stoffen voorkomen dat bacteriën zich in het slijmvlies hechten. Het anti-hechteffect van proanthocyanidinen zorgt dat E.coli-cacteriën gewoon met de urine worden afgevoerd en geen ontsteking in de blaas of nieren kunnen veroorzaken.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps