Share

caprylyl glycol

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Moisturizer die in cosmetica vooral wordt gebruikt om geen of minder conserveringsmiddelen toe te voegen. Onder speciale omstandigheden heeft caprylyl glycol namelijk een conserverende werking, omdat het al in hele lage doses de wateractiviteit verlaagt. Dat wil zeggen: het zorgt dat gisten en schimmels minder water tot hun beschikking hebben en voorkomt dus op die manier dat zij groeien en je product ermee vol komt te zitten. Hierdoor kunnen er zeer milde producten mee gemaakt worden, die ook nog eens werken tegen huidproblemen waar micro-organismen bij betrokken zijn, zoals acne (huidverzorgingsproducten) en roos (shampoos).

Caprylyl glycol helpt daarnaast een stijging van de pH tegen te gaan, levert dus een natuurlijke hydratatie en helpt het natuurlijke evenwicht van je huid te herstellen. Op die manier vormt je huid een natuurlijke barrière.

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps