Share

benzyl alcohol

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Benzylalcohol is een organische verbinding en een natuurlijk bestanddeel van verschillende etherische oliën, waaronder ylang-ylang olie, jasmijn en hyacint. Het heeft antiseptische, ontsmettende en antibacteriele eigenschappen. Daarnaast heeft benzylalcohol ook licht verdovende eigenschappen en heeft het enige werking tegen jeuk. Zuivere, natuuridentieke benzylalcohol wordt gebruikt om natuurlijke cosmetica te conserveren.

Meer weten over alcohol in huidverzorgingsproducten, wat het nut is en welke soorten vriendelijk zijn voor je huid? Klik hier!

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps