Share

argireline (acetyl hexapeptide-AH3)

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Deze peptide wordt qua werking vaak vergeleken met Botox door het vermogen zenuwsignalen (neurotransmitters) die zorgen voor aanspanning van gezichtsspieren te blokkeren, zonder deze te verlammen. Hoewel het zonder twijfel veel minder krachtig werkt dan Botox, is klinisch bewezen dat Argireline een opmerkelijke antirimpel werking heeft bij aanbrenging op de huid en vormt het een goede ondersteuning in anti-age huidverzorging en ter ondersteuning van injectables.

Dit ingrediënt was dan ook een doorbraak in de cosmetische wereld t.a.v. de antirimpel werking. Deze hexapeptide (keten van 6 natuurlijke aminozuren) heeft een klinisch bewezen zelfde soort werking als botox*, echter zonder alle bijwerkingen en risico op schade aan de huid of gezichtsspieren. Argireline blokkeert de neurotransmitters (zenuwsignalen) die zorgen voor aanspanning van gezichtsspieren, zonder deze spieren te verlammen (zoals botox). De natuurlijke uitdrukking en bewegingen blijven behouden, terwijl de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels zich ontspannen. Dit veroorzaakt een significante vermindering in de diepte en grootte van fijne lijntjes en rimpels en helpt deze voorkomen en verminderen.

Uit onderzoek blijkt dat een concentratie van 10% argireline de meest optimale effecten geeft. Bij hogere concentraties wordt geen effectiever resultaat behaald. Een klinische test wees in 2002 reeds uit dat een emulsie met 10% Argireline een gemiddelde vermindering in rimpeldiepte tot gevolg had van 30% na 30 dagen gebruik1. Rimpels rond de ogen waren na 15 dagen tot 17% vermindert. Tests wezen tevens uit dat de huid tot 39% zachter en elastischer aanvoelde en gaven tot 42% vermindering in droogheid en er een verbetering tot 45% van de teint weer.

Argireline wordt ook wel acetyl hexapeptide-3 of -8 genoemd.
Meer informatie over peptiden en hun (wetenschappelijk aangetoonde) werking vind je hier

* = bronnen:

  • Skin Inc. Magazine juli 2011
  • International Journal of Cosmetic Science 24 303-310 (2002) - C. Blanes-Mira, J. Clemente, G. Jodas, A. Gil, et al: "A synthetic hexapeptide (Argireline) with antiwrinkle activity".

Referentie:

1. C Blanes-Mira, et al., A synthetic hexapeptide (Argireline) with antiwrinkle activity, International Journal of Cosmetic Science 24(5) 303-310 (Oct 2002)

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps