Share

appelschil extract

terug naar het ingrediëntenoverzicht

Appelschillen bevatten de meest gezonde bestanddelen van de appel: in de schil zijn de antioxidanten (polyfenolen) geconcentreerd. Zij helpen de in de huidcellen aanwezige vetten, fosfolipiden, proteïnen, lipoproteïnen en DNA te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Zo helpt appelschil extract de tekenen van veroudering te bestrijden. Ook bevatten appelschillen een hoge dosis ursolzuur; volgens Beiersdorf's Eucerin zou dit zuur zelfs de collageenproductie stimuleren.

Appelschillen bevatten tevens een hoge concentraties appelpectine, die aangebracht op de huid mogelijk ook over anti-age eigenschappen beschikken. Zo meldde de International Journal of Cosmetic Science onlangs (zie onder) dat 'de complexe suikers uit apple pectine mogelijk anti-age effecten hebben'. (bron: CosmeticsDesign.com)

Ook heeft onderzoek aangetoond dat een extract van appelschillen de vermeerdering van kankercellen in een reageerbuis vermindert. Dit werd verklaard door het feit dat in 100 gram ongeschilde appel ongeveer 290 milligram fenolzuren en 142 milligram flavonoiden zitten (antioxidanten). Geschilde appels beken volgens de onderzoekers minder effect te hebben op de remming van kanker dan ongeschilde appels. Dit onderzoek werd gepubliceerd in Nature van 22 juni 2000 en verricht door onderzoekers van de afd. voedingswetenschappen aan de Cornell-universiteit in Ithaca (New York).

Schermafbeelding 2011-05-25 om 15.35.14.png

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps