Share

Echte huidverbetering met Alpha-H:
de kracht van glycolzuur en een lage pH van de producten 

Fruitzuren zijn natuurlijke, organische zuren met anti-age en huidverbeterende eigenschappen. Fruitzuren worden ook alpha hydroxy acids (AHA's) genoemd; hier komt de merknaam Alpha-H dan ook vandaan. In de dermatologie worden 5 soorten AHA's onderscheiden: melkzuur, citroenzuur, appelzuur, wijnsteenzuur en glycolzuur. Alpha-H heeft haar productlijn om meerdere redenen gebaseerd op (uit rietsuiker gewonnen) glycolzuur:

- vanwege de werking en resultaten van dit specifieke fruitzuur op het gebied van huid(structuur)verbetering
- vanwege de brede inzetbaarheid (o.a. tekenen van (vroegtijdige) veroudering, pigment, acne, grove poriën en een droge, vale huid)
- vanwege de het feit dat glycolzuur de kleinste molecuulstructuur heeft van alle fruitzuren. Hierdoor kan het dieper in de huid doordringen.
- vanwege het feit dat glycolzuur ook geschikt is voor de (zeer) gevoelige huid.

Daarnaast bestaat het vermoeden dat glycolzuur eveneens een antioxidant werking heeft. Een onderzoek van de Yale Medical School heeft namelijk aangetoond dat indien men gedurende 7 dagen voor blootstelling aan de zon glycolzuur aanbrengt op de huid, er een vermindering van 16% optreedt t.a.v. roodheid en inflammatie (ontsteking).


DE 5 FUNCTIES VAN GLYCOLZUUR
1. EXFOLIEREN: Het helpt dode huidcellen versneld afschilferen doordat het de lijm-achtige stof die hen bijeen houdt oplost. Hierdoor wordt de teint helderder en egaler, fijne lijntjes minder diep en littekentjes minder zichtbaar.

2. HYDRATEREN: glycolzuur bestaat uit water oplosbare moleculen en werkt als humectant (huidbevochtiger) door de sterke vochtbindende eigenschappen. Het helpt de huid haar eigen vocht beter vasthouden en draagt zo dus actief bij aan een betere hydratatie.

3. HUIDVERSTEVIGING EN -HERSTEL: de pH waarde van glycolzuur is lager dan de pH waarde van de huid. Glycolzuur zet de huid bij aanbrenging daarom flink aan het werk: in de diepere huidlagen wordt de aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen (onderdeel van het bindweefsel) geactiveerd. Dit helpt lijntjes, rimpeltjes en littekentjes vervagen. Dit geldt echter alleen bij concentraties >15% glycolzuur.

4. VERBETERT DE WERKING VAN ANDERE WERKSTOFFEN: de werkstoffen in serums, maskers en crèmes kunnen door de exfolierende werking van glycolzuur makkelijker tot in diepere lagen van de huid doordringen en hun werk dus beter doen. Bovendien werkt glycolzuur als transportstof; door de kleine moleculaire structuur dringt glycolzuur diep in de huid, en trekt andere ingredienten mee.

5. PIGMENT VERMINDERING -- glycolzuur versnelt de afschilfering van de huid, wat resulteert in uiteenvallen van opgehoopt pigment. Het helpt pigment daarnaast ook ontkleuren. Hoe dichter huidcellen aan het huidoppervlak komen hoe ‘zuurder’ ze worden. In combinatie met glycolzuur ontstaat er een "zuur-op-zuur" reactie als gevolg waarvan het pigment in de huidcellen kleurloos wordt. Hoe dichter aan het huidoppervlak, hoe zuurder en dus hoe kleurlozer de pigmentvlek. Glycolzuur heeft een pigmentreducerende werking in doseringen vanaf 5%.


WIE KAN BAAT HEBBEN BIJ GLYCOLZUUR?

Glycolzuur is perfect voor de aanpak van:
• (vroegtijdige) veroudering
• fijne lijntjes en rimpels
• droge/verdikte (rokers)hud
• pigment-/ouderdomsvlekjes, melasma en littekens
• ingegroeide haartjes
• acne, glimmende T-zone
• zonschade
• open/vergrote porien
N.B: het is een absolute must om overdag een SPF te smeren als je producten gebruikt die glycolzuur bevatten. De exfolierende werking van glycolzuur maakt de huid namelijk gevoeliger voor zonlicht.


GLYCOLZUUR EN DE GEVOELIGE HUID

Glycolzuur is ook zeer geschikt voor een gevoelige huid. Laat de huid simpelweg wennen aan glycolzuur: kies niet meteen voor de meest hooggedoseerde producten, en gebruik de producten in geval van een gevoelige huid evt. om de dag of alleen 's avonds. Is de huid eraan gewend, kun je langzaam de wat sterkere producten gebruiken. Bij een aantal Alpha-H producten wordt aangegeven deze bij voorkeur niet op te volgen met een moisturizer, omdat dit zorgt voor verhoging van de pH van de huid, wat de effectiviteit van glycolzuur vermindert. Bij een gevoelige huid kan dit echter juist aan te raden zijn; zo profiteer je van de voordelen van de hoge dosis glycolzuur zonder evt. gevoeligheid te triggeren. Dit maakt dus ook de wat hoger gedoseerde glycolzuurproducten toch geschikt voor de gevoelige huid! Klik hier voor het Alpha-H productadvies voor de gevoelige huid. En heb je toch vragen, stel ze gerust via ons contactformulier.


WERKING EN EFFECTIVITEIT VAN GLYCOLZUUR
Glycolzuur is dus ontzettend belangrijk voor huidverbetering in het algemeen en het aanpakken van diverse huidproblemen in het bijzonder. De effectiviteit van glycolzuur is echter afhankelijk van 2 factoren:

1. Glycolzuur percentage
Glycolzuur heeft alleen bovengenoemde huidverbeterende effecten vanaf concentraties >5%. Bij dosering van 10% of lager beperkt de werking zich uitsluitend tot exfoliëren; vanaf 5% of hoger werkt het pigmentreducerend. Hoe hoger het percentage, hoe krachtiger de werking. De Alpha-H producten voor thuisgebruik waaraan glycolzuur is toegevoegd bevatten daarom allemaal tussen de 5%-15% glycolzuur. In de salonbehandelingen wordt gewerkt met hogere percentages (30 en 40%). Meer weten over de resultaten en mogelijkheden die je met de Alpha-H professional treatments kunt behalen? Kijk hier voor de dichtsbijzijnde salon of kliniek bij jou in de buurt.

2. pH waarde
Hoe lager de pH waarde van een product, hoe dieper het in de huid doordringt en hoe meer effect op de activiteit in de huid. Als je een product met een pH waarde die lager ligt dan de pH neutrale waarde van de huid (pH 4.5 - 6) aanbrengt, daalt de pH van de huid tijdelijk mee naar hetzelfde niveau als dat van het product. Hierdoor wordt de huid even uit haar "comfort zone" getrokken, als gevolg waarvan zij als het ware "wakker schrikt" en tot in de diepere huidlagen geactiveerd wordt; precies daar waar nieuwe huidcellen, collageen en elastinevezels worden gemaakt. Kortom: hoe lager de pH waarde van het product, hoe doelgerichter het product en hoe beter het resultaat. Daarom hebben de Alpha-H producten waaraan glycolzuur is toegevoegd een pH varierend tussen de 2.5 - 3.8, flink lager dan de pH waarde van de huid (pH 4.5-6). Bij dagelijks (thuis)gebruik kun je met Alpha-H effectieve resultaten behalen, zonder de huid overmatig te stimuleren of irriteren.

Overigens zijn alle Alpha-H cleansers zo geformuleerd dat ze de pH waarde van de huid op peil brengen en houden; hierdoor is bij Alpha-H de aanschaf van een aparte tonic of lotion niet perse nodig en zijn deze dus ook niet verkrijgbaar. Wil je toch het verfrissende effect van een tonic, kies dan voor de Moisture Boosting Facial Mist.

emerginC launches new Body Lotion

emerginC launches new Body Lotion

emerginC launches new anti-aging body lotion: the Vitamin C, Hemp, Avocado + Argan Body Lotion!

lees het volledige bericht

In de media

In the media

publications

more info

CMS & Webdesign by Footsteps