Share

Vette huid

terug naar het overzicht met huidtypes

Kenmerken

Een vette huid produceert teveel talg (sebum). Samen met zweet en lipiden (vetten) van de bovenste huidlaag vormt dit een glimmend, olieachtig laagje op de huid; het voornaamste kenmerk van een vette huid. Overige kenmerken van de vette huid:
-       verdikte huid
-       grove poriën
-       aanleg tot mee-eters, puistjes en acne: een teveel aan talg kan de afvoergangen van de talgkliertjes verstoppen en afsluiten. meer over acne... 
  
Het voordeel van een vette huid is dat deze minder snel verouderd, het vet beschermt de huid beter tegen schadelijke invloeden van buitenaf en houdt haar zo langer mooi. De huid is soepeler en er ontstaan minder rimpels.
 
Oorzaken van een vette huid:
  • Aanleg: de hoeveelheid talg die wordt geproduceerd varieert van persoon tot persoon en kan erfelijk zijn.
  • Puberteit: tijdens de puberteit neemt de talgproductie onder invloed van geslachtshormonen flink toe. Vooral mannelijke hormonen hebben hier invloed op, reden waarom jongens in de puberteit vaker last hebben van acne dan meisjes.  
  • Hormoonschommelingen: onder invloed van de menstruatie, pilgebruik, zwangerschap, overgang of stress kunnen de hormoonniveaus in het lichaam verstoord raken. Niet de hoeveelheid, maar vooral het verstoorde evenwicht tussen de hormonen onderling dragen ertoe bij dat je een vette(re) huid of acne krijgt.
  • Bacteriën: op je huid zitten altijd bepaalde bacteriën. Bij een vet huidtype kunnen ze sneller een infectie veroorzaken. Producten voor een vette huid helpen deze bacteriën onschadelijk te maken, de talgproductie te reguleren en ondersteunen het helingsproces van de huid.
  • Medicijnen: bepaalde medicijnen kunnen acne veroorzaken of verergeren zoals geneesmiddelen tegen epilepsie, kalmeringsmiddelen of cortisonecrèmes.
  • Verkeerde huidverzorgingsproducten en/of make-up: te vette (oliehoudende) crèmes of make-up of producten die de huid uitdrogen of ontvetten. De talgklieren gaan dan juist harder werken om de huid soepel te houden en de vetbalans te herstellen. 
Wanneer je naast aanleg ook nog een zeer actieve zweetkliertjes hebt, zul je nog sneller last hebben van het kenmerkende glimmende laagje op je huid.
 
Vet of gecombineerd?
De huid kan ook alleen plaatselijk glimmen (T-zone: voorhoofd, neus en kin) en op andere plaatsen droog of normaal zijn. Er is dan sprake van een gecombineerde huid. Dit huidtype heeft een andere verzorging nodig. meer over de gecombineerde huid...
 
Verzorging
Vermijd te agressieve, ontvettende middelen; een beetje talg moet er namelijk wel achterblijven om de huid te voorzien van haar natuurlijke beschermlaagje. Bovendien stimuleren zij de talgaanmaak alleen maar, omdat de huid het verlies aan vet zal willen compenseren.
 
Kies voor milde, zeep- en alcoholvrije producten, speciaal voor de vette huid. Zij richten zich op het reguleren en normaliseren van de talgproductie.
Klik hier voor een volledig overzicht van alle producten voor de vette huid.

Bijpassende producten

Micro Cleanse Super Scrub - pH 3.6-4

Micro Cleanse Super Scrub - pH 3.6-4

Microdermabrasie in een tube met glycolzuur, biologisch afbreekbare micro beads en cafeine.

Pink Squeeze - Lengthening & Conditioning (zwart)

Pink Squeeze - Lengthening & Conditioning (zwart)

Award winning mascara met ‘squeeze control’ en o.a. keratine, proteïnen, vitamine E en ginseng.

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Bodybutter met sterk hydraterende én anti cellulite werking met o.a. sheabutter, vitamine E en bijenwas.

Clear Skin Kit

Clear Skin Kit

Set van 3 perfect op elkaar afgestemde producten; een compleet regime voor aanpak van de vette/onzuivere huid.

bekijk alle producten voor het huidtype: Vette huid

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps