Share

Rijpere huid

terug naar het overzicht met huidtypes

Impact op de huid

Het oestrogeenniveau maakt tijdens de overgang een “vrije val”, om daarna helemaal stil te vallen. De huid verliest hierdoor collageen en elastine en het vermogen om vocht en vet vast te houden. Ook de celvernieuwing vertraagt. Gevolg: de huid wordt dunner, droger, slapper, raakt slechter doorbloed, porien worden meer zichtbaar (grove porien), rimpels nemen toe en de teint wordt doffer.
 
Het kan echter ook voorkomen dat de huid i.p.v. droger juist vetter wordt:
door de afname van het oestrogeen komen de mannelijke hormonen (androgenen) namelijk in de meerderheid. Deze hormonen stimuleren de talgproductie, wat kan leiden tot een vettere huid en er soms acne optreedt. Ook de vettere huid kan leiden tot grovere porien.
 
Ook de kans op pigmentvlekken wordt vanaf de overgang groter: de hormoonschommelingen kunnen de melanocyten (grondstof voor pigment) verstoren, waardoor het pigment niet meer gelijkmatig wordt verdeeld.
 
Daarbij komt ook dat hoe ouder we worden, de bloedvaten ook 'verouderen'. Daardoor raakt de huid steeds slechter doorbloed, waardoor vitamines en voedingsstoffen de huid niet meer in voldoende mate bereiken. Niet alleen het lichaam, maar ook de huid kan niet optimaal werken bij een vitaminen- en mineralentekort, zij raakt daardoor 'vermoeid' en heeft niet voldoende energie voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Een trager huidvernieuwingsproces kan een remmende werking hebben op de opname en effectiviteit van huidverzorgingsproducten. Gevolg: de toch al afnemende celdeling vertraagt nog verder, wat het dunner en droger worden van de huid en het ontstaan van rimpels en pigmentvlekjes nog eens extra versterkt.
  
Impact op het lichaam
Het stilvallen van de oestrogeenproductie vergroot tevens de kans op osteoporose. Extra suppletie is in dit geval geen overbodige luxe, bijv. met calcium, magnesium en o.a. vitamine C, allen essentieel voor huid, haar en nagels en een goede ondersteuning tegen botontkalking. Tot slot zorgt het “teveel” aan mannelijke hormonen dat het figuur verandert, waardoor er zich meer vetweefsel opstapelt op de heupen en buik.
  
Aanpak
Zorg in beginsel dat de huid, ondanks de vertragende celvernieuwing en slechtere doorbloeding, toch de toegediende werkstoffen uit serums en cremes optimaal kan opnemen. De Facial Skin Prep is speciaal voor dit doeleinde geformuleerd, en kan gebruikt worden met cremes en serums van elk merk. Ook glycolzuur is hiervoor een goede optie: de exfolierende werking zorgt ervoor dat de huid beter doordringbaar is voor de voedingsstoffen in je producten. Bijkomend voordeel is dat glycolzuur ook op andere vlakken zeer goed is voor het verbeteren en optimaliseren van de conditie van de rijpere huid, lees meer.....
 
Kijk daarnaast naar anti-age producten die zich richten op de aanpak van rimpels, het toedienen van voldoende vet en vocht en huidversteviging. meer over versteviging en bijbehorende producten…
Vooral producten met (de combinatie van) peptiden (bijv. Argireline, Matrixyl), glycolzuur, vitamine A en andere vitaminen/antioxidanten zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Klik hier voor een volledig productadvies voor de rijpere huid.
 
Bij pigmentvlekken helpen producten met verhelderende en oplichtende ingrediënten, zoals vitamine C, zoethoutwortelextract en fruitzuren (in het bijzonder glycolzuur). Klik hier voor een specifiek advies t.a.v. pigment-/ouderdomsvlekken.

Bijpassende producten

Vitamin Profiling Kit

Vitamin Profiling Kit

De 4 meest belangrijke vitamine serums voor je huid: vitamine A, B, C en E. Wissel ze af, combineer of mix met je favoriete moisturizer.

Micro Cleanse Super Scrub - pH 3.6-4

Micro Cleanse Super Scrub - pH 3.6-4

Microdermabrasie in een tube met glycolzuur, biologisch afbreekbare micro beads en cafeine.

Age Delay Hand and Cuticle Cream

Age Delay Hand and Cuticle Cream

Anti-age hand-/nagelriemcreme met glycolzuur, soja peptiden, vitamine E en verzorgende olien.

Vitamin B Serum

Vitamin B Serum

met 5% vitamine B3 (niacinamide), 1% vitamine B5, koper peptiden, Matrixyl-6, ferulic acid, chia zaad en Fision Hydrate™

bekijk alle producten voor het huidtype: Rijpere huid

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps