Share

Gecombineerde huid

terug naar het overzicht met huidtypes

De gecombineerde huid (het woord zegt het al) is een combinatie van huidtypen; meestal een vette en droge huid. De T-zone (voorhoofd, neus en kin) is vaak vetter, glimt meer en heeft grove poriën, terwijl de huid op de wangen en rondom mond en ogen wat droog en/of vochtarm is en de poriën fijner zijn. Maar uiteraard is niet iedereen hetzelfde; er komen dus ook andere combinaties voor.

 
Tips & ingrediënten
Fruitzuren (AHA) en/of salicylzuren (BHA) - (het merk Alpha-H is hierin gespecialiseerd):
  • Bij uitstek geschikt voor zowel de drogere als vettere delen van de huid. De zuren zorgen voor grondige verwijdering van dode huidcellen en (droogte)schilfertjes, en verwijderen tegelijkertijd de onzuiverheden diep binnenin de poriën.
  • Je hebt voor de vettere delen echter een wat hogere concentratie fruitzuren nodig dan voor de drogere delen: een zuur heeft namelijk altijd een licht indrogend effect op de huid. Gebruik daarom extra vet- en vochtinbrengers (moisturizers) op de drogere delen of kies voor producten met minder sterke zuren die geschikt zijn voor zowel de vette als drogere delen. Ook bij puistjes op de drogere delen zijn lichte fruitzuur concentraten een must. 
Vocht en antioxidanten:
  • Ook profiteren zowel de vette als drogere delen van extra antioxidanten, vitaminen en/of fyto-nutriënten, vaak additioneel als booster in de vorm van serums (bijv. Skin Loving Vitamins). Zo voed je de gehele huid intensief terwijl je zowel de glimmende als vochtarme delen aanpakt. 
Snel last van puistjes of mee-eters op de vettere delen?

Klik hier voor het volledige productassortiment dat geschikt is voor de gecombineerde huid.

Bijpassende producten

Vitamin E Serum

Vitamin E Serum

Met 1% vitamine E. Anti-age, hydrateert, geneest en vermindert irritatie. Ideaal na operatie, laser of peelings, bij rosacea en littekens.

Balancing Cleanser

Balancing Cleanser

3-in-1 cleanser: reiniging, tonic en make-up remover. Romige milk, rijk aan vitamine E en aloë vera, sulfaat- en parabeen vrij.

Essential Hydration Cream

Essential Hydration Cream

Intense hydratatie en voeding met vitamine E, zeewier en kalmerende extracten; ook voor de gevoelige huid en bij couperose/rosacea.

Pink Squeeze - Lengthening & Conditioning (zwart)

Pink Squeeze - Lengthening & Conditioning (zwart)

Award winning mascara met ‘squeeze control’ en o.a. keratine, proteïnen, vitamine E en ginseng.

bekijk alle producten voor het huidtype: Gecombineerde huid

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps