Share

Droge Huid

terug naar het overzicht met huidtypes

De term “droge huid” kan tweeledig worden uitgelegd. Een droge huid kan namelijk wijzen op een vochttekort of een vettekort, of een combinatie daarvan. Wat is het verschil?
 
 
Vochtarm
Een vochtarme huid wil zeggen dat de huid te weinig vocht bevat. De huid heeft haar natuurlijke vermogen om vocht vast te houden of aan te trekken (deels) verloren. Je kunt dit herkennen aan fijne nerfjes in de huid (craquelé). Als het vochttekort in de diepere huidlagen doordringt zie je zelfs duidelijke droogtelijntjes; de eerste tekenen van rimpels op latere leeftijd….! meer over de vochtarme huid…
 
Vetarm
Een vetarme huid wil zeggen dat de huid te weinig huideigen vetten bevat. Allerlei factoren kunnen hieraan ten grondslag liggen: te veel douchen, weersomstandigheden of een tekort aan vitaminen kunnen leiden tot verlies van huidvetten. De huid wordt droog, gaat schilferen en wordt rood. meer over de vetarme huid…
 
Let wel: een vetarme huid impliceert het tegenovergestelde van een vette huid. Dat is echter niet altijd zo! Een vette huid wordt veroorzaakt door een te hoge talgproductie. Een vetarme huid bevat echter meestal te weinig ceramiden (huideigen vetten in de epidermis) en/of talg. Een vetarme huid kan, maar hoeft dus niet perse iets te maken te hebben met een te lage talgproductie.
 
Combinatie vet- en vochtarm
Een tekort aan vet in de huid leidt, indien deze niet met de juiste producten wordt behandeld, op den duur ook tot een vochtarme huid. Vetten leggen namelijk een beschermlaagje op de huid waardoor het huideigen vocht niet kan verdampen. Bij een tekort aan vetten, zal het in de huid aanwezige vocht dus ook sneller verdampen, en is sprake van een combinatie van vet- en vochttekort.
Klik hier om te kijken met welke producten je een vet- en vochtarme huid het beste kunt verzorgen.
 
Droge huid = gevoelige huid
De droge huid is vaak ook extra gevoelig. Bij een droge huid is de barrière- of beschermfunctie door een vet- en/of vochttekort immers verstoord, waardoor schadelijke stoffen makkelijker binnendringen en irritatie kunnen veroorzaken (roodheid, uitslag, jeuk etc.). Klik hier voor meer informatie over de gevoelige huid en hoe je deze het beste kunt verzorgen. 

Bijpassende producten

Vitamin Profiling Kit

Vitamin Profiling Kit

De 4 meest belangrijke vitamine serums voor je huid: vitamine A, B, C en E. Wissel ze af, combineer of mix met je favoriete moisturizer.

Age Delay Hand and Cuticle Cream

Age Delay Hand and Cuticle Cream

Anti-age hand-/nagelriemcreme met glycolzuur, soja peptiden, vitamine E en verzorgende olien.

Instant Facial - pH 3.5

Instant Facial - pH 3.5

Facial in een flesje! Hydrateert, boost de teint, egaliseert, matteert, verfijnt porien, verwijdert dode huidcellen en vermindert roodheid.

Liquid Gold - pH 2.5

Liquid Gold - pH 2.5

Wereldwijde bestseller! 4-in-1 want werkt als tonic, serum, moisturizer en exfoliant tegelijkertijd door o.a. 5% glycolzuur en de lage pH.

bekijk alle producten voor het huidtype: Droge Huid

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps