Share

Doffe, Vale, Vermoeide Huid

terug naar het overzicht met huidtypes

Oorzaken
-       veel binnen zitten en/of airconditioning
-       ziekte of stress
-       vochttekort
-       teveel alcohol en/of roken (de bekende rokershuid!)
-       ongezonde voeding of een streng dieet
-       te weinig slaap
De huid heeft dan (tijdelijk) een slechte doorbloeding, gebrek aan vitamines en mist de energie om de huidfuncties goed uit te voeren.
 
Aanpak
De huid is een orgaan dat door een tekort of verkeerde voeding niet goed kan presteren. Het allerbelangrijkste is dus zorgen dat de huid alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt; zowel van binnenuit als van buitenaf. Niet alleen het lichaam kan niet optimaal werken bij een vitaminen- en mineralentekort, ook de huid raakt daardoor 'vermoeid' en heeft niet voldoende energie voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Een trager huidvernieuwingsproces kan een remmende werking hebben op de opname en effectiviteit van huidverzorgingsproducten en levert een doffe, vale teint op. Zorg dus in beginsel dat je huid weer energie krijgt om te gaan functioneren zoals het moet. Hiervoor is de Facial Skin Prep of zijn producten met glycolzuur een perfecte ondersteuning.
 
Van binnenuit
Zeker als de oorzaak van de vermoeide, doffe huid (ziekte, stress, roken, ongezonde voeding) niet op korte termijn op te lossen is of verdwijnt, is het raadzaam de huid te voorzien van extra vitamines en mineralen via voedingssupplementen. meer over het belang van extra suppletie voor de huid... 
 
Van buitenaf
Kies voor producten die de huid voorzien van nieuwe energie, die de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Zij zorgen zo voor een frisse, stralende teint en glans. Let hierbij de ondergenoemde ingrediënten. Klik hier voor een volledig bijbehorend productadvies.
  • Glycolzuur: verwijdert dode huidcellen die de teint dof maken. Nieuwe cellen komen aan de oppervlakte en geven de huid een frisse uitstraling (het merk Alpha-H is gespecialiseerd in producten met glycolzuur).
  • Mineralen en sporenelementen: zorgen dat vitamines effectief hun werk kunnen doen. Er blijkt echter vaak een tekort aan deze stoffen, waardoor de huid vermoeid raakt. Een product met een hoge dosis mineralen en sporenelementen is bijv. Skin Prep
  
Doen!
  • Goed en consequent reinigen (ochtend en avond): als je niet goed reinigt raakt de huid verstopt en krijgt een dof, vaal uiterlijk. Volg op met de Instant Facial voor een extra boost van je vale teint!
  • Exfoliëren: gebruik 2-3x per week de Micro Cleanse en/of het Liquid Gold masker. Voor een optimaal effect gebruik je ze samen (eerst de Micro Cleanse, daarna het masker). Dit geeft je huid een meteen zichtbare oppepper. Heb je een gevoelige huid, kies dan voor een wat mildere manier van exfolieren, met bijv. de Gentle Daily Exfoliant. Deze mag je elke dag gebruiken. Hou evt. het “exfolieer”proces doordeweeks op gang met Liquid Gold (om de dag; alleen in avond gebruiken).
  • Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste voor een speciale behandeling om de huid op te peppen. Als je dit ondersteunt met de juiste producten voor thuisgebruik is je huid in no time weer glanzend en vitaal.

Bijpassende producten

Age Delay Hand and Cuticle Cream

Age Delay Hand and Cuticle Cream

Anti-age hand-/nagelriemcreme met glycolzuur, soja peptiden, vitamine E en verzorgende olien.

Balancing Cleanser

Balancing Cleanser

3-in-1 cleanser: reiniging, tonic en make-up remover. Romige milk, rijk aan vitamine E en aloë vera, sulfaat- en parabeen vrij.

Vitamin A Serum 0.5%

Vitamin A Serum 0.5%

Met 0.5% vitamine A (retinol) de hoogst mogelijke dosering; voor aanpak van fijne lijntjes, pigment, littekens, acne, vale/verdikte huid.

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Rich Massage Butter Anti Cellulite

Bodybutter met sterk hydraterende én anti cellulite werking met o.a. sheabutter, vitamine E en bijenwas.

bekijk alle producten voor het huidtype: Doffe, Vale, Vermoeide Huid

In de media

In de media

publicaties

meer info

CMS & Webdesign by Footsteps